voordelig een verzekering afsluiten

kies de verzekering die je wilt afsluiten

een verzekering afsluiten waar je iets aan hebt

Het leven is prachtig! En dat wil je graag zo houden. Dat begrijpen we bij HEMA als geen ander. Daarom wil je waardevolle spullen als je auto, motor, caravan of zelfs je hele huis graag goed verzekeren tegen schade. Wij staan voor je klaar. Een verzekering afsluiten bij HEMA is dan ook een fluitje van een cent. Dat doe je heel eenvoudig via verzekerdbijhema.nl. Volledig op maat en nog voordelig ook. Je kiest namelijk zelf wat je wilt verzekeren, zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaalt.

controle bij aanvraag van een verzekering

Als je een schadeverzekering aanvraagt bij VerzekerdbijHEMA.nl, dan beslissen wij om je wel of niet te verzekeren. Dit besluit nemen wij op basis van de gegevens die je online invult en de informatie uit verschillende bronnen. Accepteren wij je aanvraag niet direct, dan hebben wij hiervoor een reden. Dit is bijvoorbeeld als je:

 • te weinig rijervaring hebt. Of in een te dure auto rijdt of een woning met een te hoge herbouwwaarde bij ons wilt verzekeren.
 • bent benaderd door een incassobureau voor een openstaande rekening.
 • onder bewind staat of namens iemand anders handelt als bewindvoerder.
 • een verzekering heeft gehad die is beëindigd vanwege slecht betaalgedrag.
 • een verzekering heeft gehad die is gewijzigd of stopgezet door bijzondere omstandigheden.
 • veel schades heeft gemeld op jouw schadeverzekeringen bij verzekeraar(s).
 • een strafrechtelijk verleden heeft.
 • een rijontzegging heeft.

wat kun je doen als wij de aanvraag niet direct accepteren?

Accepteren wij de aanvraag niet direct? Dan heb je altijd de mogelijkheid om contact met ons op te nemen over de aanvraag. Dit kun je doen door een mail te sturen via het contactformulier. Wij beoordelen je aanvraag dan opnieuw via een handmatige toets. Het is mogelijk dat wij je dan om extra informatie vragen. Je krijgt na deze toets opnieuw van ons te horen of wij je aanvraag wel of niet accepteren.

Lees meer

Wat zijn de belangrijkste bronnen die we raadplegen?

De belangrijkste bronnen die we (vaak via FRISS) raadplegen in ons acceptatieproces zijn:

 • Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Dit is een overkoepelende database van Nederlandse verzekeraars. Wanneer je een verzekering aanvraagt of als je een schadeclaim indient wordt een controle via de CIS databank gedaan. Wij letten bij onze acceptatie op jouw verleden bij Achmea en andere verzekeraars (op persoonsniveau, dus niet op productniveau).
 • FOCUM en EDR. Hier toetsen wij of je in de afgelopen jaren te maken hebt gehad met een incassobureau of deurwaarder.
 • KvK-register. We controleren of er een onderneming is gevestigd op een particulier woonadres.
 • Gaat het om een voertuig? Dan raadplegen wij het RDW.
 • Gaat het om een woonverzekering? Dan raadplegen we Infofolio voor gegevens over je woning.
 • Sanctielijsten. We controleren of je voorkomt op bijvoorbeeld de EU-sanctielijsten.

Waar letten wij nog meer op?

We kijken ook naar het aantal voertuigverzekeringen die je bij ons afsluit. Je kunt bijvoorbeeld maximaal 2 brommers bij HEMA verzekeren met dezelfde bestuurder. Heb je meer dan 2 brommers? Dan kunt je deze alleen bij HEMA verzekeren als jouw partner of kind hiervan de regelmatig bestuurder is. Hetzelfde geldt ook als je meer dan 2 auto’s of motoren bij ons wilt verzekeren.

alle schades, compleet verzekerd

Bij HEMA kun je terecht voor al je schadeverzekeringen. Voor schade aan je woning, auto, fiets, scooter of motor tot een garantie voor een onbezorgde vakantie, rechtsbijstand en zorg voor je huisdieren: wij zorgen ervoor dat alles waar je waarde aan hecht gedekt is bij schade, diefstal of ongevallen. Ook bieden we diensten aan als onze zorgverzekering en notarisservice. Ben je, net als wij, overtuigd van onze scherpe premies, duidelijke voorwaarden en vele andere voordelen? Vandaag een verzekering afsluiten, betekent dat je een dag later gedekt bent tegen schade.

een verzekering afsluiten met onze overstaphulp

Wil je overstappen naar HEMA? Dan helpen we je graag. Dankzij onze overstaphulp kun je moeiteloos je oude verzekering opzeggen en een verzekering afsluiten bij HEMA. Onze klantenservice zit bovendien voor je klaar voor antwoord op al je vragen of vrijblijvend advies en op onze pagina vol handige weetjes, vind je de laatste verzekeringsnieuwtjes, slimme tips en nog veel meer waardevolle info!

nóg voordeliger uit met stapelkorting!

Op verzekerdbijhema.nl kun je alles verzekeren wat je lief is. En dat doe je niet alleen voordelig, maar ook nog eens eenvoudig online. Omdat het leven al duur genoeg is, willen we je graag belonen. Niemand wil te veel betalen voor een verzekering of zich onnodig dubbel verzekeren. Daar hoef je je bij HEMA geen zorgen over te maken. Omdat wij trots zijn op onze klanten, bieden wij daarnaast een stapelkorting aan. Hoe meer verzekeringen je bij ons afsluit, hoe hoger jouw korting op je totale maandpremie is. De pakketkorting van verzekerdbijhema.nl behoort zelfs tot de hoogste van Nederland!

de voordelen van HEMA

Een verzekering afsluiten bij HEMA biedt voordelen. Zo profiteer je van altijd scherpe en voordelige premies en zijn de voorwaarden in begrijpelijke en duidelijke taal geschreven. Ben je niet tevreden of is het tijd voor een andere verzekering? Geen probleem. Onze verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Bovendien kun je alles eenvoudig zelf online regelen via je eigen account. Heb je bijvoorbeeld schade? Dan kun je deze online bij ons melden. En, ben je overtuigd? Sluit dan vandaag nog een HEMA-verzekering af!

een geluk bij elk ongelukje

jouw voordeel bij HEMA

 • altijd lage premies
 • begrijpelijke voorwaarden
 • dagelijks opzegbaar

overstaphulp

Wil je overstappen naar de algemeenverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp