autorechtsbijstand

autorechtsbijstand vergoedt de weg naar de rechter

Conflicten ga je liever uit de weg, maar als je in je recht staat wil je natuurlijk je gelijk halen. Ook in het verkeer of rond de reparatie van je auto kan een situatie ontstaan, die niet in goed overleg op blijkt te lossen. Net als bij een geschil op de werkvloer of in de privésfeer, kun je ook in deze gevallen juridische hulp inschakelen. De kosten van juridische bijstand lopen over het algemeen snel op. Speciaal voor dit soort situaties kun je bij HEMA verzekeringen een dekking voor autorechtsbijstand afsluiten.

autorechtsbijstandverzekering: sta in je recht

Door je autoverzekering aan te vullen met de autorechtsbijstandverzekering, ben je verzekerd voor conflicten die met je auto en het verkeer te maken hebben. Je kunt rekenen op professionele juridische of andere deskundige hulp, de kosten die je maakt worden via de autorechtsbijstand vergoed. Raak je betrokken bij een ongeval met één of meerdere auto’s? Dan kan de zaak voor de rechter komen, om te bepalen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Juridisch advies en rechtshulp bij het bewijzen van jouw onschuld of het bepalen van de verantwoordelijke voor het auto-ongeluk of verkeersconflict worden vergoed, net als expertisekosten, gerechtskosten, advocaatkosten en mogelijke proceskosten van de tegenpartij.

wat is wel verzekerd

HEMA zorgt ervoor dat jij in je recht staat met de aanvullende dekking Rechtsbijstandverzekering. Je bent verzekerd voor conflicten die met jouw auto te maken hebben.

 • het conflict begon toen jij met jouw auto aan het verkeer deelnam
 • het conflict begon toen jouw auto geparkeerd stond
 • het conflict begon toen jij of iemand anders de auto aan het onderhouden was
 • het conflict begon toen jij de auto inruilde
 • het conflict gaat over het eigendom van de auto

wat is niet verzekerd

 • je hebt een conflict met iemand die jouw auto gebruikt en jou daarvoor betaalt
 • je hebt een tweedehands auto gekocht en je hebt een conflict met de verkoper
 • als jij je niet houdt aan de voorwaarden van de verzekering
 • als het conflict jouw eigen schuld was (en je wist wat je deed)
 • je krijgt voor de rechter het verwijt opzettelijk een misdrijf te hebben gepleegd
 • de bestuurder van jouw auto was niet in staat om te rijden
 • als je een conflict hebt over belastingen
 • iemand eist geld van je omdat je schade hebt veroorzaakt
 • iemand anders moet de kosten van de juridische hulp betalen, volgens de wet of een contract

een geluk bij elk ongelukje

NL

Binnen 5 minuten online geregeld.

het aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Heb je als een gevolg van een ongeluk te maken met materiële- of letselschade? Dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen. De juridische ondersteuning die je bij een zaak krijgt, valt onder de vergoeding van de autorechtsbijstand. Als de tegenpartij als schuldige wordt aangewezen, kun je de opgelopen schade verhalen. De schadesom wordt door een specialist berekend. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de ontstane schade, maar ook naar een verlies van inkomen en medische ondersteuning als gevolg van het conflict.

waarom verzekeren bij HEMA

 • scherpe premie, ruime dekking
 • inclusief vervangend vervoer
 • 24/7 bereikbaar voor schade

stapel je verzekeringen tot 15% korting

meer info

polisvoorwaarden


klanten geven
HEMA verzekeringen een

0

uit beoordelingen

Het cijfer is gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheids­onderzoek


heb je ook hieraan gedacht?

pechhulp

Als je onderweg stil komt te staan met autopech is dat erg vervelend. Als je een aanvullende pechhulpdekking bij je autoverzekering hebt zorgen wij ervoor dat je weer op weg wordt geholpen.

schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden kun je aanvullend bij WA, WA + beperkt casco (WA-plus) en WA + volledig casco (all-risk) kiezen. Raak je tijdens het autorijden invalide of gewond door een ongeval? Dan wordt een deel van deze schade vergoed door de schadeverzekering inzittenden.

meer over inzittendenverzekering

tips van HEMA

Groen rijden met HEMA private lease

groen rijden met HEMA private lease

Zelf je auto onderhouden

zelf je auto onderhouden

Verschil winter- en zomerbanden

verschil winter- en zomerbanden


top 5 veelgestelde vragen

WA + beperkt casco, wat betekent dat precies?

WA + beperkt casco, ook wel WA + genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Het verzekert dus niet de schade aan jouw eigen auto of motor bij een aanrijding met een andere auto/motor.

hoe kom ik er achter hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw auto-, brommer-, of motorverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrijejaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

als ik iemand anders in mijn auto laat rijden, is hij/zij dan verzekerd?

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jou wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt, dan kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claim korting.

hoe werkt de bonus-malus ladder?

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een brommerverzekering!

heb ik bij schade aan mijn auto ook een eigen risico?

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller.

Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro

bekijk alle veelgestelde vragen