een geluk bij elk ongelukje

Autorechtsbijstand vergoedt de weg naar de rechter

Conflicten ga je liever uit de weg, maar als je in je recht staat wil je natuurlijk je gelijk halen. Ook in het verkeer of rond de reparatie van je auto kan een situatie ontstaan, die niet in goed overleg op blijkt te lossen. Net als bij een geschil op de werkvloer of in de privésfeer, kun je ook in deze gevallen juridische hulp inschakelen. De kosten van juridische bijstand lopen over het algemeen snel op. Speciaal voor dit soort situaties kun je bij HEMA Verzekeringen een dekking voor autorechtsbijstand afsluiten.

Autorechtsbijstandverzekering: sta in je recht

Door je autoverzekering aan te vullen met de autorechtsbijstandverzekering, ben je verzekerd voor conflicten die met je auto en het verkeer te maken hebben. Je kunt rekenen op professionele juridische of andere deskundige hulp, de kosten die je maakt worden via de autorechtsbijstand vergoed. Raak je betrokken bij een ongeval met één of meerdere auto’s? Dan kan de zaak voor de rechter komen, om te bepalen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Juridisch advies en rechtshulp bij het bewijzen van jouw onschuld of het bepalen van de verantwoordelijke voor het auto-ongeluk of verkeersconflict worden vergoed, net als expertisekosten, gerechtskosten, advocaatkosten en mogelijke proceskosten van de tegenpartij.

Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Heb je als een gevolg van een ongeluk te maken met materiële- of letselschade? Dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen. De juridische ondersteuning die je bij een zaak krijgt, valt onder de vergoeding van de autorechtsbijstand. Als de tegenpartij als schuldige wordt aangewezen, kun je de opgelopen schade verhalen. De schadesom wordt door een specialist berekend. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de ontstane schade, maar ook naar een verlies van inkomen en medische ondersteuning als gevolg van het conflict.

Autorechtsbijstand: ook conflicten en strafzaken

Niet alleen bij verkeersongevallen, maar ook bij een verkeersovertreding heb je in sommige gevallen juridische hulp nodig. Bega je een overtreding in je auto of word je strafbaar gesteld na een ongeval, dan wordt professionele juridische bijstand vergoed via de autorechtsbijstand. Ook bij eventuele conflicten met een BOVAG-autogarage, bijvoorbeeld over de aankoop van je nieuwe auto, een verkochte auto of het uitgevoerde onderhoud, ben je verzekerd van professionele juridische hulp. In onze duidelijke voorwaarden lees je precies hoe en wanneer wij voor jouw recht opkomen in conflictsituaties.

een geluk bij elk ongelukje

jouw voordeel bij HEMA

  • scherpe premie, ruime dekking
  • inclusief vervangend vervoer
  • 24/7 bereikbaar voor schade
  • stapel je verzekeringen tot 15% korting

overstaphulp

Wil je overstappen naar de autoverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp