een geluk bij elk ongelukje

Inzittendenverzekering voor jou en je passagiers

Met de autoverzekering van HEMA is jouw auto gewoon goed verzekerd. Maar zijn jij en jouw passagiers dat ook? Je staat er liever niet bij stil, maar wat als je betrokken raakt bij een ongeval? Op het moment dat jij of eventuele passagiers na een ongeval blijvend invalide worden of in het ergste geval zelfs overlijden, keert de inzittendenverzekering een vast bedrag uit. Ook schade aan bagage valt onder deze aanvullende dekking. Jezelf, je passagiers en waardevolle spullen verzekeren bij letsel en schade? Een schadeverzekering inzittenden sluit je eenvoudig online af. Zo kun je met een gerust hart iedereen meenemen in de auto.

Wat dekt de schadeverzekering inzittenden?

Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor schade door een ongeluk of aanrijding. Je hebt recht op een vergoeding als jij of passagiers in jouw auto gewond raken, overlijden of schade aan hun spullen hebben. De verzekering geldt voor alle personen in de auto, ook jij als bestuurder bent dus verzekerd. Je ontvangt een vergoeding voor schade met de inzittendenverzekering als je op het moment van het ongeval in de auto bent, in- of uitstapt of onderweg aan je auto werkt, bijvoorbeeld in het geval van autopech.

Wat moet je doen als je een ongeluk krijgt?

Raak je betrokken bij een ongeval? Ga dan zo snel mogelijk naar de dokter en doe er alles aan om goed te herstellen. Ook kunnen we je vragen je te laten onderzoeken door een arts. De kosten van het onderzoek, betalen wij. Ook medische kosten die niet door je zorgverzekering vergoed worden, zijn gedekt. Bij een overlijden is het belangrijk dat we hier direct van op de hoogte worden gebracht. Jij of de persoon die de uitkering van de inzittendenverzekering ontvangt, moet hier melding van maken. De maximale vergoeding van het verzekerde bedrag voor alle personen samen bedraagt 1.000.000,-. Ook schade aan spullen vergoeden we tot een maximumbedrag. Wil je precies weten hoe we dit bedrag berekenen en wat HEMA vergoedt? In de duidelijke verzekeringsvoorwaarden leggen we dit uit.

Inzittendenverzekering: een waardevolle aanvulling

Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar wel een nuttige aanvulling op je autoverzekering. Zo is niet alleen je auto, maar zijn - veel belangrijker nog - jij en je passagiers gewoon goed verzekerd. En dat is wel zo’n fijne gedachte. Zorg er trouwens altijd voor dat je een gordel draagt in de auto. Voor je eigen veiligheid én voor de vergoeding bij eventuele letselschade. Raak je betrokken bij een ongeval en had je geen gordel om? Dan keren we 25 procent minder uit.

een geluk bij elk ongelukje

jouw voordeel bij HEMA

  • scherpe premie, ruime dekking
  • inclusief vervangend vervoer
  • 24/7 bereikbaar voor schade
  • stapel je verzekeringen tot 15% korting

overstaphulp

Wil je overstappen naar de autoverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp