inzittenden­verzekering

inzittendenverzekering voor jou en je passagiers

Met de autoverzekering van HEMA is jouw auto gewoon goed verzekerd. Maar zijn jij en jouw passagiers dat ook? Je staat er liever niet bij stil, maar wat als je betrokken raakt bij een ongeval? Op het moment dat jij of eventuele passagiers na een ongeval blijvend invalide worden of in het ergste geval zelfs overlijden, keert de inzittendenverzekering een vast bedrag uit. Ook schade aan bagage valt onder deze aanvullende dekking. Jezelf, je passagiers en waardevolle spullen verzekeren bij letsel en schade? Een schadeverzekering inzittenden sluit je eenvoudig online af. Zo kun je met een gerust hart iedereen meenemen in de auto.

wat dekt de schadeverzekering inzittenden?

Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor schade door een ongeluk of aanrijding. Je hebt recht op een vergoeding als jij of passagiers in jouw auto gewond raken, overlijden of schade aan hun spullen hebben. De verzekering geldt voor alle personen in de auto, ook jij als bestuurder bent dus verzekerd. Je ontvangt een vergoeding voor schade met de inzittendenverzekering als je op het moment van het ongeval in de auto bent, in- of uitstapt of onderweg aan je auto werkt, bijvoorbeeld in het geval van autopech.

wat is wel verzekerd

De aanvullende dekking schadeverzekering inzittenden geldt voor alle personen in de auto, ook voor de bestuurder. Deze personen moeten wel toestemming hebben om in de auto te zijn. Je bent verzekerd voor schade door een ongeluk of aanrijding. HEMA Verzekeringen betaalt als personen gewond raken, overlijden of schade hebben aan hun spullen.

We betalen schade voor een ongeluk in de volgende gevallen:

 • je zit in de auto
 • je stapt in of uit de auto
 • je werkt onderweg aan jouw auto of je helpt om de auto te repareren

We betalen voor alle personen samen maximaal het bedrag dat jij verzekerd hebt. Dat bedrag is €1.000.000,-.

wat is niet verzekerd

We betalen geen vergoeding in de volgende gevallen:

 • schade door een ongeluk dat je krijgt terwijl je iets strafbaars doet
 • schade door een ongeluk doordat je teveel alcohol hebt gedronken
 • schade door een ongeluk doordat je drugs of medicijnen gebruikt
 • schade aan personen die in de bagageruimte zitten
 • schade aan personen die de auto niet mogen besturen
 • schade aan jouw auto, caravan of aanhanger en accessoires
 • schade aan geld, cheques, creditcards of ander papier dat geld waard is in onze maatschappij

een geluk bij elk ongelukje

NL

Binnen 5 minuten online geregeld.

wat moet je doen als je een ongeluk krijgt?

Raak je betrokken bij een ongeval? Ga dan zo snel mogelijk naar de dokter en doe er alles aan om goed te herstellen. Ook kunnen we je vragen je te laten onderzoeken door een arts. De kosten van het onderzoek, betalen wij. Ook medische kosten die niet door je zorgverzekering vergoed worden, zijn gedekt. Bij een overlijden is het belangrijk dat we hier direct van op de hoogte worden gebracht. Jij of de persoon die de uitkering van de inzittendenverzekering ontvangt, moet hier melding van maken. De maximale vergoeding van het verzekerde bedrag voor alle personen samen bedraagt 1.000.000,-. Ook schade aan spullen vergoeden we tot een maximumbedrag. Wil je precies weten hoe we dit bedrag berekenen en wat HEMA vergoedt? In de duidelijke verzekeringsvoorwaarden leggen we dit uit.

waarom verzekeren bij HEMA

 • scherpe premie, ruime dekking
 • inclusief vervangend vervoer
 • 24/7 bereikbaar voor schade

stapel je verzekeringen tot 15% korting

meer info

polisvoorwaarden


klanten geven
HEMA verzekeringen een

0

uit beoordelingen

Het cijfer is gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheids­onderzoek


heb je ook hieraan gedacht?

pechhulp

Als je onderweg stil komt te staan met autopech is dat erg vervelend. Als je een aanvullende pechhulpdekking bij je autoverzekering hebt zorgen wij ervoor dat je weer op weg wordt geholpen.

schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden kun je aanvullend bij WA, WA + beperkt casco (WA-plus) en WA + volledig casco (all-risk) kiezen. Raak je tijdens het autorijden invalide of gewond door een ongeval? Dan wordt een deel van deze schade vergoed door de schadeverzekering inzittenden.

meer over inzittendenverzekering

tips van HEMA

Groen rijden met HEMA private lease

groen rijden met HEMA private lease

Zelf je auto onderhouden

zelf je auto onderhouden

Verschil winter- en zomerbanden

verschil winter- en zomerbanden


top 5 veelgestelde vragen

WA + beperkt casco, wat betekent dat precies?

WA + beperkt casco, ook wel WA + genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Het verzekert dus niet de schade aan jouw eigen auto of motor bij een aanrijding met een andere auto/motor.

hoe kom ik er achter hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw auto-, brommer-, of motorverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrijejaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

als ik iemand anders in mijn auto laat rijden, is hij/zij dan verzekerd?

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jou wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt, dan kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claim korting.

hoe werkt de bonus-malus ladder?

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een brommerverzekering!

heb ik bij schade aan mijn auto ook een eigen risico?

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller.

Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro

bekijk alle veelgestelde vragen