pechhulp

pechhulp: jouw mobiliteit verzekerd

Hoe goed je ook voor je auto zorgt, pech ligt altijd op de loer. Een lekke band, gevaarlijke weersomstandigheden of een moment van onoplettendheid kunnen ervoor zorgen dat je even stil komt te staan. In zo’n situatie wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Door een aanvullende dekking voor pechhulp af te sluiten, weet je zeker dat jouw autoproblemen snel en professioneel verholpen worden.

de dekking die je niet in de kou laat staan

Jouw auto is met de autoverzekering van HEMA gewoon goed verzekerd. Toch is je aanvullend verzekeren voor pechhulp een verstandige keuze. Zeker als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat of dagelijks veel kilometers maakt om naar je werk te reizen. Omdat we weten hoe belangrijk jouw mobiliteit is, bieden we hulp op het moment dat jij dit nodig hebt. Thuis, onderweg of op vakantie in het buitenland, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

wat is wel verzekerd

Je bent verzekerd voor hulp in Nederland, zelfs in je eigen woonplaats. Als dit op jouw polis is vermeld, ben je ook verzekerd voor hulp in de landen op jouw groene kaart.

 • een lekke band
 • jouw auto strandt in de modder of de sneeuw
 • je verliest jouw sleutels
 • een lege accu
 • verkeerde brandstof
 • geen brandstof

wat is niet verzekerd

 • als je de auto niet mocht besturen, bijvoorbeeld door drugs- of alcoholgebruik
 • als jouw auto te zwaar beladen is
 • als je geweld gebruikt
 • schade bij een vervangende auto
 • als je personen vervoert voor geld
 • als je meedoet aan wedstrijden of races
 • als jij je auto ergens anders voor gebruikt dan de bedoeling is
 • schade veroorzaakt door bergen, takelen of slepen

een geluk bij elk ongelukje

NL

Binnen 5 minuten online geregeld.

wat dekt de pechhulp verzekering?

Op het moment dat je met pech te maken krijgt en je auto door een storing niet verder kan rijden, verzorgen en betalen wij de pechhulp die je nodig hebt. Onder pech verstaan we onder meer een lekke band, een gestrande auto, een lege accu, maar ook een lege brandstoftank. Heb je per ongeluk de verkeerde brandstof getankt of ben je je autosleutels verloren? Ook dan kun je een beroep doen op de pechhulp verzekering.

waarom verzekeren bij HEMA

 • scherpe premie, ruime dekking
 • inclusief vervangend vervoer
 • 24/7 bereikbaar voor schade

stapel je verzekeringen tot 15% korting

meer info

polisvoorwaarden


klanten geven
HEMA verzekeringen een

0

uit beoordelingen

Het cijfer is gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheids­onderzoek


heb je ook hieraan gedacht?

pechhulp

Als je onderweg stil komt te staan met autopech is dat erg vervelend. Als je een aanvullende pechhulpdekking bij je autoverzekering hebt zorgen wij ervoor dat je weer op weg wordt geholpen.

schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden kun je aanvullend bij WA, WA + beperkt casco (WA-plus) en WA + volledig casco (all-risk) kiezen. Raak je tijdens het autorijden invalide of gewond door een ongeval? Dan wordt een deel van deze schade vergoed door de schadeverzekering inzittenden.

meer over inzittendenverzekering

tips van HEMA

Groen rijden met HEMA private lease

groen rijden met HEMA private lease

Zelf je auto onderhouden

zelf je auto onderhouden

Verschil winter- en zomerbanden

verschil winter- en zomerbanden


top 5 veelgestelde vragen

WA + beperkt casco, wat betekent dat precies?

WA + beperkt casco, ook wel WA + genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Het verzekert dus niet de schade aan jouw eigen auto of motor bij een aanrijding met een andere auto/motor.

hoe kom ik er achter hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw auto-, brommer-, of motorverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrijejaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

als ik iemand anders in mijn auto laat rijden, is hij/zij dan verzekerd?

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jou wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt, dan kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claim korting.

hoe werkt de bonus-malus ladder?

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een brommerverzekering!

heb ik bij schade aan mijn auto ook een eigen risico?

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller.

Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro

bekijk alle veelgestelde vragen