Bent u uw autosleutels kwijt?

Voor uw autoverzekering is het belangrijk dat u altijd in het bezit bent van de sleutels en reservesleutels. Zo bent u bij diefstal van de auto altijd verplicht om de originele autosleutels bij uw verzekeraar in te leveren. Doet u dit niet dan heeft u geen recht op een uitkering als de auto gestolen wordt.

Autosleutels kwijt

Als u uw autosleutels kwijt bent dan is het belangrijk dat u aangifte doet van vermissing en ervoor zorgt dat u nieuwe sleutels krijgt. Heeft u een HEMA Autoverzekering met volledig casco (all risk) dekking? Dan worden de kosten voor een nieuwe sleutel vergoed. Let op: dit heeft wel invloed op uw schadevrije jaren en u betaalt hiervoor een eigen risico. Als u naar ABS Autoherstel gaat bedraagt het eigen risico €135.-. Gaat u ergens anders naar toe dan betaalt u €300.- eigen risico.

Autosleutels gestolen

Zijn uw autosleutels gestolen? Doet u dan altijd eerst aangifte van diefstal bij de politie. Nieuwe sleutels zijn al vanaf een HEMA Autoverzekering met beperkt casco gedekt. Om diefstal van de auto te voorkomen vergoeden wij in dit geval ook het vervangen van de sloten. Het is belangrijk dat u aangifte doet van diefstal bij de politie. Let op: ook nieuwe sleutels en het vervangen van sloten hebben invloed op uw schadevrije jaren. U betaalt hiervoor bij ABS Autoherstel een eigen risico van €135.-. Gaat u ergens anders naar toe dan betaalt u €300.- eigen risico.

Neem als u uw autosleutels kwijt bent of als ze gestolen zijn altijd eerst contact op met onze schadeafdeling.

! Let er bij het kopen van een tweedehands auto op dat er twee sleutels bij geleverd worden.