Een rechtbijstanddekking bij je autoverzekering

Een aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering kan handig zijn. Een andere optie is een losse rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking ‘verkeer’. Wij leggen je uit wat het verschil is tussen deze twee.

autoverzekering met aanvullende rechtsbijstandverzekering

Als je een autoverzekering van HEMA afsluit met aanvullende rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor conflicten die met jouw auto te maken hebben. Je krijgt hierbij hulp van een jurist of andere deskundige of de hulp van de jurist of deskundige wordt betaald. Deze aanvullende rechtsbijstandsverzekering geldt voor de bestuurder van de auto (ook als deze niet de verzekerde is) en de passagiers. De bestuurder en de inzittenden van de auto krijgen alleen juridische bijstand vergoed als zij toestemming hadden om in de auto te rijden.

rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking verkeer

Sluit je een rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking verkeer af, dan ben je niet alleen verzekerd voor conflicten die met jouw auto te maken hebben. Je bent dan ook verzekerd als andere verkeersdeelnemer, dus ook als je bijvoorbeeld met de brommer of met de fiets bent.

Vind je het belangrijk dat je altijd goed verzekerd bent van juridische hulp als je aan het verkeer deelneemt, of dit nou te voet is, op de fiets of in de auto? Dan is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking verkeer af te sluiten. Hiermee heb je ook de basisdekking van de rechtsbijstandverzekering en ben je dus ook verzekerd van rechtsbijstand in consumenten- en woningzaken. Vind je alleen een dekking voor conflicten die met jouw auto te maken hebben genoeg? Dan is de aanvullende rechtsbijstandverzekering bij de autoverzekering voldoende.