groen rijden met HEMA Private Lease

rijd jij al een hybride of volledig elektrische auto? Goed bezig! Samen met anderen zorg je voor een beter milieu en in elk geval een schonere lucht. Groen rijden is namelijk goed voor onze aarde. Waarom, dat leggen we je uit. En we inspireren je ook meteen met onze energiezuinige modellen die je heel betaalbaar via HEMA kunt private leasen.

groen rijden voor beginners

jezelf vervoeren in een vervoermiddel dat niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Dat is groen rijden of in elk geval groen reizen. Je stoot er namelijk geen of in elk geval een stuk minder CO2 mee uit. Zo is elektrisch rijden helemaal CO2-loos en rij je met een hybride auto al een stuk zuiniger waardoor je vaak onder de 100 gram CO2-uitstoot per kilometer zit. Om je een technisch verhaal te besparen: dat is best zuinig. Vooral als je het vergelijkt met de uitstoot van een dieselauto die in veel gevallen rond de 130 g/km of een benzineauto van 120 gr/km zit. Niet voor niets verplicht de EU autofabrikanten om vanaf 2021 de uitstoot van alle nieuwe auto’s tot onder 95 g/km terug te brengen.

Onze bomen en planten kunnen deze uitstoot namelijk wel gedeeltelijk omzetten in zuurstof, maar hebben we onvoldoende groen om ons heen om dat met alle uitstoot te doen. Hierdoor blijven alle minuscule stofdeeltjes die tijdens de verbranding vrijkomen in onze ‘schone’ lucht of ozonlaag hangen. Dat zorgt er deels voor dat de aarde sneller opwarmt en dat we dagelijks het een en ander aan schadelijke stoffen inademen. Niet zo heel gezond dus. Om die redenen hebben auto’s voortaan ook een energielabel. Net zoals huishoudelijke apparaten. Het label geeft aan hoe zuinig de auto is in vergelijking met andere auto’s van dezelfde grootte. Eén puntje van kritiek ten opzichte van deze energielabels: het productieproces voor het maken van deze auto’s is hierin niet meegenomen.

A minstens 20 procent zuiniger
B 10-20 procent zuiniger
C 0-10 procent zuiniger
D 0-10 procent minder zuinig
E 10-20 procent minder zuinig
F 20-30 procent minder zuinig
G meer dan 30 procent minder zuinig

energiezuinig rijden met HEMA Private Lease

bij HEMA vinden we de wereld belangrijk. Zo proberen we niet alleen duurzaam in te kopen wanneer het aankomt op ons winkelassortiment; we proberen onze klanten ook te enthousiasmeren zelf mogelijkheden te ontdekken om de wereld mooier te maken. Met groen rijden bij HEMA Private Lease bijvoorbeeld waarbij je keuze hebt uit vier energiezuinige modellen. Voor een vast bedrag per maand wordt hierbij bovendien alles van verzekering tot wegenwacht voor je geregeld. Je hoeft eigenlijk alleen zelf nog te tanken. Want opladen, dat doen die hybride modellen gewoon tijdens het rijden.