Met de auto op vakantie: waarom een pechhulpdekking handig is

Met de auto naar Italië om te genieten van een heerlijke vakantie. Veel Nederlanders trekken jaarlijks Europa in voor een autovakantie. In 2014 zijn van de in totaal 17,9 miljoen vakanties die Nederlanders ondernamen 50% autovakanties (NBTC-NIPO 2014). Maar wat gebeurt er als je stil komt te staan met pech?

Autopech in het buitenland kan voor problemen zorgen en is bovendien erg vervelend. Als je niets geregeld hebt zul je er zelf voor moeten zorgen dat je weer de weg op kunt. Dit is in het buitenland geen makkelijke, en ook zeker geen goedkope klus. Een pechhulpdekking voor Europa biedt uitkomst bij pech onderweg. Een dekking voor pechhulp zorgt voor reparatie van jouw auto ter plaatse of vervoer naar een garage als dat nodig is. En mocht je nou helemaal niet meer verder kunnen dan zorgt een pechhulpdekking voor een vervangende auto, zodat je toch verder kunt naar jouw vakantiebestemming. En een groot voordeel: je belt een Nederlands nummer om in het Nederlands weer op weg te worden geholpen, dit is voor de meeste mensen toch iets gemakkelijker dan in het Frans of Spaans.

MMet een aanvullende pechhulpdekking krijg je hulp als je pech hebt door een storing aan jouw auto en je dus niet meer verder kunt rijden. Dit kan een lekke band zijn, een lege accu, verkeerde of geen brandstof of ook als je jouw autosleutels bent kwijtgeraakt. En vaak geldt een pechhulpdekking niet alleen voor jouw auto, maar ook voor een aanhanger, zoals een caravan. Wel zo handig als je met je caravan of vouwwagen op vakantie gaat.

Handig weetje: hier vind je de top 20 van meest pech gevoelige auto's.