WA

WA autoverzekering: verplicht, maar voordelig

Sommige verzekeringen moet je hebben, of je ze nu nodig vindt of niet. Zo ben je als automobilist wettelijk verplicht een verzekering te nemen tegen schade die je bij anderen veroorzaakt. Met de WA verzekering van HEMA hoef je je daarover geen zorgen meer te maken. Schade aan anderen is tot maar liefst 6.070.000.- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt vergoed, tot 2.500.000.-.

goed gedekt bij schade aan anderen

Met de auto kun je veel schade veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk en een medeweggebruiker verwonden. Wanneer deze persoon blijvend invalide raakt en daardoor arbeidsongeschikt wordt, dan dekt een WA verzekering deze schade. Ook schade aan andere voertuigen is hiermee gedekt. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen auto? Kies dan voor een WA plus- of all-risk-dekking.

wat is wel verzekerd

Schade die jij veroorzaakt aan anderen:

 • schade bij anderen, veroorzaakt door jouw auto
 • schade bij anderen, veroorzaakt met een aan de auto aangekoppelde aanhanger
 • schade bij anderen door een auto die jij sleept
 • schade bij anderen door afvallende lading van jouw auto
 • schade door jouw auto aan andere auto’s die van jou zijn

wat is niet verzekerd

De volgende schades vergoeden wij niet:

 • schade door mensen die niet in jouw auto mogen rijden of meerijden
 • schade aan de bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakt
 • schade aan jouw auto of aanhanger
 • schade aan een auto die door jouw auto gesleept wordt
 • schade aan lading of bagage
 • schade aan mensen die meerijden waar dat volgens de wet niet mag
 • schade door lading veroorzaakt tijdens het inladen of uitladen
 • schade in een gebouw of op een terrein waar je gebruik van maakt
 • schade aan een bedrijf veroorzaakt door de schade aan je auto
 • schade doordat spullen minder waard zijn geworden door de schade aan jouw auto

eigen risico

Het eigen risico is 0,-

WA autoverzekering afsluiten

NL

Binnen 5 minuten online geregeld.

wanneer kies ik voor een WA autoverzekering?

Ben je in het bezit van een oudere auto? Dan is een WA autoverzekering in veel gevallen voldoende. Auto’s ouder dan acht jaar zijn vaak WA-verzekerd, omdat deze voertuigen over het algemeen geen hoge waarde meer hebben. Houd er wel rekening mee dat, in het geval van schade, het meestal financieel aantrekkelijker is om een andere auto te kopen wanneer je alleen WA-verzekerd bent.

waarom verzekeren bij HEMA

 • scherpe premie, ruime dekking
 • inclusief vervangend vervoer
 • 24/7 bereikbaar voor schade

stapel je verzekeringen tot 15% korting

meer info

polisvoorwaarden


klanten geven
HEMA verzekeringen een

0

uit beoordelingen

Het cijfer is gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheids­onderzoek


heb je ook hieraan gedacht?

pechhulp

Als je onderweg stil komt te staan met autopech is dat erg vervelend. Als je een aanvullende pechhulpdekking bij je autoverzekering hebt zorgen wij ervoor dat je weer op weg wordt geholpen.

schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden kun je aanvullend bij WA, WA + beperkt casco (WA-plus) en WA + volledig casco (all-risk) kiezen. Raak je tijdens het autorijden invalide of gewond door een ongeval? Dan wordt een deel van deze schade vergoed door de schadeverzekering inzittenden.

meer over inzittendenverzekering

tips van HEMA

Groen rijden met HEMA private lease

groen rijden met HEMA private lease

Zelf je auto onderhouden

zelf je auto onderhouden

Verschil winter- en zomerbanden

verschil winter- en zomerbanden


top 5 veelgestelde vragen

WA + beperkt casco, wat betekent dat precies?

WA + beperkt casco, ook wel WA + genoemd, dekt schade aan derden en een aantal veel voorkomende schades aan jouw eigen auto zoals brand, diefstal en storm. Dit zijn invloeden van buitenaf. Het verzekert dus niet de schade aan jouw eigen auto of motor bij een aanrijding met een andere auto/motor.

hoe kom ik er achter hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Je kunt je schadevrije jaren inzien in jouw online polismap. Ga hiervoor in je online polismap naar 'inzien & wijzigen' bij jouw auto-, brommer-, of motorverzekering. Onder 'bekijk uw schadevrijejaren' kun je jouw schadevrije jaren en bijbehorende bonus-malustrede inzien.

als ik iemand anders in mijn auto laat rijden, is hij/zij dan verzekerd?

Je mag als eigenaar zelf weten wie er in jouw auto rijdt. Iedereen die met jouw toestemming in je auto rijdt is dus verzekerd. Rijdt er structureel iemand anders in jouw auto dan moet je dit aan ons doorgeven. Dit kun je doen via jouw online polismap onder de 'inzien & wijzigen'. Daar kun je een regelmatige bestuurder invullen. Let op: een regelmatige bestuurder moet wel op hetzelfde adres als jou wonen. Als degene die jouw auto bestuurt schade maakt, dan kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de opgebouwde no-claim korting.

hoe werkt de bonus-malus ladder?

HEMA neemt het aantal schadevrije jaren over waarop jouw huidige korting is gebaseerd. Jouw schadevrije jaren die zijn opgebouwd bij een vorige verzekeringsmaatschappij worden door HEMA opgevraagd bij Roy-data. Je hoeft hier niets voor te doen. Let op: schadevrije jaren behaald met je autoverzekering kun je niet meenemen naar een brommerverzekering!

heb ik bij schade aan mijn auto ook een eigen risico?

Bij beperkt casco en volledig casco heb je per gebeurtenis een eigen risico van 135.- euro bij autoherstel door ABS. ABS is een bij ons aangesloten autohersteller.

Ga je naar een herstelbedrijf dat niet bij ons aangesloten is? Of laat je niet repareren, maar wil je een uitkering in geld? Dan heb je een eigen risico van 300.- euro

bekijk alle veelgestelde vragen