De leukste snorfietsen en scooters van dit moment

Of je nu 16 bent of 56; voor iedereen is wel een toffe scooter of brommer op de markt die aan alle wensen voldoet. Kies je voor een volledig retro modelletje van Vespa of liever voor een snelle Peugeot-scooter met 4-takt motor? Ontdek de leukste snorfietsen van dit moment.

Kymco

Een betaalbare scooter voor al je dagelijkse korte en lange-afstandsritten. Misschien nog niet zo bekend als een Tomos of Vespa, maar toch de meest gereden scooter onder onze klanten. En dat is logisch. Ten opzichte van de concurrenten zijn ze zeer betaalbaar en bieden ze voor dat geld een solide kwaliteit en bovendien goed bereik met volle tank of accu. Zo staat het bekendste model de Kymco Agility 12 bekend om zijn extreem lage verbruik van ongeveer 1 liter per dik uur. Dat komt bij normaal gebruik neer op ongeveer 1 liter per 35 kilometer. En met de Kymco Many 110 EV zit je al snel op 200 kilometer per volle accu die bovendien ook nog in een uur opnieuw is opgeladen. Handig voor een weekendje weg dus.

Peugeot

Het bekendste model van dit merk heb je vast eens zien rondrijden: de Peugeot Vivacity. Tegenwoordig ook verkrijgbaar in elektrische variant met een topsnelheid van 65 kilometer per uur. Alleen heb je daar met een maximale toegestane snelheid van 45 kilometer per uur buiten de bebouwde kom in Nederland niet zo veel aan. Een iets eleganter model is de Peugeot Django, geïnspireerd op het klassieke S57C-model alleen dan met alle technologieën van nu. Zo kun je tijdens het rijden gewoon je telefoon opladen en verbruik je gemiddeld 2,5 liter brandstof op 100 kilometer. Met een tankinhoud van 8.5 liter kun je dus leuke tripjes maken.

Tomos

Zoek je de retro model scooter uit de jaren ‘60 alleen dan voorzien van moderne snufjes? Inclusief spatborden, chromen elementen en alles van spaakwielen tot bagagedrager erop en eraan? Dan is de Tomos Roadie vanaf nu jouw favoriet. Een absolute eye-catcher voor een niet al te hoog aanschafbedrag. Met de Roadie XL E4 met een cilinderinhoud van 49cc, een 4-liter tank en gewicht van slechts 60 kilo haal je met gemak 25 kilometer per uur. Een ideale brommer voor wie op zoek is naar een manier om stijlvol korte en langere afstanden te overbruggen.

Vespa

Misschien wel een van de leukste snorfietsen ooit gemaakt. Sinds jaar en dag een icoon die iedereen herkend. En dat is niet alleen te danken aan al die Italiaanse films waar menig vrouwenhart door een man op een Vespa veroverd wordt. Vespa is sinds 1946 zo’n beetje in alle West-Europese landen aanwezig in het straatbeeld. Maar de Italiaanse makers gaan natuurlijk wel met hun tijd mee. Binnenkort komt dan ook de Vespa Elettrica op de markt. Correct: de elektrische variant. Even iconisch als haar voorgangers, maar met een range van 100 kilometer op een volle accu en uiteraard geen enkele uitstoot aan CO2.

SYM

En dan bestaat er ook nog zoiets als een allround tourscooter zoals de SYM Jet14 Travel. Een sportief scootermodel afgeleid van de gelijknamige motorvariant van SYM. De Jet14 is dan ook een robuuste scooter die goed op de weg ligt met zijn grote wielen (14 inch) en heeft net als zijn grote broer dubbele koplampen. Door het formaat van dit model is er ook wat meer ruimte onder het zadel beschikbaar. Naast je helm en handschoenen is er ook een verborgen haakje voor je jas of tas te vinden. Ideaal als je van plan bent er een dagje op uit te trekken bij mooi weer wat overigens geen enkel probleem is door het ergonomische zadel dat je lichaam goed ondersteunt tijdens het rijden. Sportief en comfort in één dus.

Let op: de leukste snorfietsen in grote steden...

In de grote steden ben je vanaf nu of volgend jaar niet meer welkom met scooters die ouder zijn dan 1 januari 2011. Sta je op het punt een nieuwe scooter of brommer aan te schaffen, dan zijn alle bovenstaande modellen niet alleen de leukste snorfietsen, maar ook de meest geschikte. Waarom dat is, lees je in ons blog over brommers en het milieu.