Leuke dagtripjes op de brommer

Met de zomer in aantocht zoeken we allemaal naar fijne dingen om te ondernemen op een zonnige dag. Alleen is de een niet zo van het fietsen en vindt de ander een ritje in de auto op zomerdagen te plakkerig. De oplossing? Maak leuke dagtripjes op de brommer inclusief een lekker briesje op je wangen!

Eropuit met de brommer

In een straal van 50 kilometer rond je huis zit je met bijna alle brommers en scooters wel goed: op een volle tank of accu van bijna alle elektrische en Euro4-norm modellen rijd je met gemak 100 kilometer. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om even op en neer naar je oma te rijden of die vriend buiten de stad te bezoeken, maar je kunt met een brommer ook échte dagtochten maken. Zo ben je de hele dag in de frisse buitenlucht, verzamel je de nodige vitamine D en geniet je van de mooiste omgevingen in en rond je woonplaats.

Top-3 leuke dagtripjes op de brommer

Benieuwd wat je allemaal met je scooter kunt ondernemen? Dit is onze top-3 van leuke dagtripjes op de brommer.

  1. Puzzelspeurtocht

    Een dagje scooteren met een wedstrijdelement. Leuk om met verschillende vrienden te ondernemen op een zonnige dag. Online vind je namelijk verschillende gratis puzzeltochten door heel het land van 2 tot 218 kilometer die goed te doen zijn met de scooter. Van Zeeland tot Friesland via Brabant. Van een ochtend tot meerdaagse routes. Met leuke restaurants (en schone sanitaire stops) tussendoor.

  2. Posbankroute

    In feite kun je elke fietsroute nemen, mits je bij het crossen door natuurgebieden rekening houdt met de natuur (en de stilte van de natuur). In elke provincie heb je wel een aantal bekende fietsroutes die de moeite waard zijn. Met je scooter of brommer kun je alleen vaak net wat grotere afstanden afleggen. Denk aan wielerparcoursen of meerdaagse fietstochten. Met het gemak doe je die in één dag. Zoals bijvoorbeeld de Posbankroute in het bosrijke Gelderland. Bij voorkeur met een elektrische scooter om de rust van de natuur en al haar bewoners te respecteren..

  3. Bijtanken

    Figuurlijk dan. Plan een leuke route van leuke lunchplek naar de ijssalon en via het borrelcafé (alcoholvrij uiteraard) naar het restaurant. Dwars door verschillende plekken in je omgeving. Zo creëer je jouw eigen culinaire route waarbij je jezelf na enkele kilometers steeds op iets lekkers kunt trakteren. Liever enkele voorbeeldroutes? De culinaire route in de Gooistreek is er eentje. En ook in Zeeland kunt je alle delicatessen proeven terwijl je aan het rondrijden bent.

Goed voorbereid op pad

Wanneer je langere dagtochten met je scooter gaat maken, ga je natuurlijk goed voorbereid op pad. Gelukkig vind je tegenwoordig op meerdere plekken (ook in de natuur) oplaadpalen en tankstations, maar zorg ook voor vertrek goed voor jezelf en je tweewieler. Zorg dat de banden de juiste spanning hebben en controleer nog even of je goed verzekerd bent voor pech onderweg. Honderd kilometer naar huis lopen is best een stuk. Vooral met je scooter aan je arm. Voor schade ben je met een allrisk HEMA brommerverzekering goed verzekerd. Ga je op pad, dan ben je met de HEMA reisverzekering alleen verzekerd als je minimaal één nacht ergens overnacht.