dierenverzekering

aanvullende dekkingen

De basisdekking van de dierenverzekering zorgt ervoor dat je jouw dier in de meeste gevallen uitstekende medische zorg kunt bieden. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor diverse aanvullende dekkingen. Let op: deze dekkingen kun je niet meer bijsluiten als de verzekering reeds is ingegaan.

fysiotherapie en preventieve zorg

Met deze zorg blijft je hond of kat in topvorm. Onder de aanvullende dekking vallen de kosten voor:

Fysiotherapie (inclusief hydrotherapie en chiropractie) van een dierfysiotherapeut die staat ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Wij betalen de kosten alleen als je bent doorverwezen door jouw dierenarts. (max. € 750,- per verzekeringsjaar) Gedragstherapie als je bent doorverwezen door jouw dierenarts. Per gedragsprobleem vergoeden we maximaal 7 behandelingen. (max. € 750,- per verzekeringsjaar) Voor zorg om ziektes te voorkomen vergoeden we maximaal € 75,- per verzekeringsjaar.

tandarts

Gebitsproblemen zijn voor jouw hond of kat minstens zo vervelend als voor ons mensen. Deze aanvullende dekking verzacht in elk geval de financiële pijn. De kosten hieronder worden voor 50% vergoed tot maximaal €500,- per verzekeringsjaar. Maar alleen als deze kosten volgens de dierenarts of dierenarts-specialist van jouw huisdier medisch nodig zijn. Wij betalen voor de kosten die hieronder staan:

  • De periodieke schoonmaakkosten van het gebit, inclusief narcose en bewaking.
  • Wortelkanaalbehandelingen en het vullen van gaatjes
  • Medisch noodzakelijke orthodontistische ingrepen. Uitgesloten zijn aangeboren gebits- en kaakaandoeningen.

Let op: Wij vergoeden geen tandprotheses, kiesprotheses en implantaten.

doorlopende reisverzekering

Gaat jouw hond of kat gezellig mee op reis? Met de aanvullende dekking doorlopende reisverzekering is jouw hond of kat meeverzekerd. Hij of zij kan rekenen op medische zorg in de gehele Europese Unie, inclusief de Azoren, Madeira, Canarische Eilanden en Turkije. De maximale vergoeding is € 1000,- per jaar. De dekking is voor jouw hond of kat dezelfde als bij de dierenverzekering van HEMA die je voor Nederland hebt afgesloten.

chemotherapie en radiotherapie

Het is een vreselijk idee, maar als het gebeurt wil je alleen het beste voor jouw hond of kat. Ook de financiële gevolgen van een behandeling bij kanker zijn in deze situatie ingrijpend. Met deze aanvullende dekking bij de dierenverzekering komt HEMA je in elk geval daarin tegemoet. Je kunt rekenen op 50% vergoeding van de kosten bij een oncologische indicatie.

Let op: De totale maximale vergoeding voor de dierenverzekering is € 3.000,-

crematie

Als je hond of kat overlijdt heb je al genoeg aan je hoofd en wil je dat alles gewoon is geregeld. Deze aanvullende dekking op onze dierenverzekering vergoedt de kosten van crematie. Ook de reis naar het crematorium van jouw keuze in Nederland is gedekt. De maximale vergoeding is € 500,-.