aanvullende dekkingen

De basisdekking van de dierenverzekering zorgt ervoor dat jij jouw dier in de meeste gevallen uitstekende medische zorg kunt bieden. Wil je het meest zekere voor het onzekere nemen, dan kun je bij het afsluiten van de verzekering kiezen voor diverse aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kun je niet meer bijsluiten als de verzekering reeds is ingegaan.

fysiotherapie en preventieve zorg

Met deze zorg houd jij je huisdier in topvorm. Onder de aanvullende dekking vallen de kosten voor:

  • fysiotherapie door dierfysiotherapeut die door HEMA erkend is (max. € 750,- per jaar)
  • gedragstherapie door specialist die door HEMA erkend is (max. € 750,- per jaar)
  • preventieve zorg zoals vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen of preventief bloedonderzoek (max. € 50,- per jaar)

tandarts

Gebitsproblemen zijn voor jouw hond of kat minstens zo vervelend als voor ons mensen. Deze aanvullende dekking verzacht in elk geval de financiële pijn. De kosten hieronder worden voor 50% vergoed. Voorwaarde is dat ze worden uitgevoerd door een dierenarts of dierenarts-specialist die door HEMA is erkend:

  • narcose voor gebitsbehandeling (max. € 500,- per jaar)
  • professionele gebitsreiniging inclusief verwijdering van tandsteen (max. € 500,- per jaar)
  • trekken van tanden en kiezen (max. € 500,- per jaar)
  • De dekking hieronder gaat in nadat de dierenarts heeft verklaard dat het gebit van jouw huisdier gezond is:
  • behandeling tegen cariës, inclusief het plaatsen van vullingen (max. € 500,- per jaar)
  • diagnostiek (inclusief röntgenfoto’s) voor gebitselementen en tandwortels (max. € 500,- per jaar)
  • wortelkanaalbehandelingen (max. € 500,- per jaar)

doorlopende reisverzekering

Gaat jouw huisdier gezellig mee op reis? Met de aanvullende dekking doorlopende reisverzekering is jouw hond of kat meeverzekerd. Hij of zij kan rekenen op medische zorg in heel Europa en in de landen rond de Middellandse Zee. De maximale vergoeding is € 1000,- per jaar. De dekking is voor jouw hond of kat dezelfde als bij de dierenverzekering van HEMA die je voor Nederland hebt afgesloten.

chemotherapie en radiotherapie

Het is een vreselijk idee, maar als het gebeurt wil je alleen het beste voor jouw hond of kat. Ook de financiële gevolgen van een behandeling bij kanker zijn in deze situatie ingrijpend. Met deze aanvullende dekking bij de dierenverzekering komt HEMA jou in elk geval daarin tegemoet. Je kunt rekenen op 50% vergoeding van de kosten bij een oncologische indicatie.

crematie

Als je hond of kat overlijdt heb je al genoeg aan je hoofd en wil je dat alles gewoon is geregeld. Deze aanvullende dekking op onze dierenverzekering vergoedt de kosten van crematie. Ook de reis naar het crematorium van jouw keuze in Nederland is gedekt. De maximale vergoeding is € 500,-.