dierenverzekering

jouw voordeel bij HEMA

  • uitgebreide dekking
  • scherpe premie voor rasdieren
  • dagelijks opzegbaar

binnen 5 minuten online geregeld

dierenverzekering voor je trouwe beestje

Jouw huisdier, daar wil je zo goed mogelijk voor zorgen. Maar ook dieren worden soms ziek. Voor een zieke hond of kat kunnen de medische kosten flink oplopen. Met de dierenverzekering van HEMA is jouw hond of kat goed en betaalbaar verzekerd bij een bezoek aan de dierenarts. Zo kun je jouw trouwe beestje alle zorg en aandacht geven. Een hele geruststelling.

klanten beoordelen HEMA verzekeringen met een

8.7

basisverzekering

Je wilt jouw hond of kat alle zorg en aandacht geven. Met de dierenverzekering van HEMA kun je jouw huisdier verzekeren tegen medische kosten. Met de basisdekking van onze dierenverzekering is standaard al veel gedekt. Een geruststellend gevoel. Zo is jouw hond of kat onder andere verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto's, echografie en alle geregistreerde medicijnen zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet.

ga naar basisdekking

aanvullende dekkingen

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen bij de dierenverzekering. Zo verzeker je jouw hond of kat voor net dat beetje extra en kom je niet voor verrassingen te staan. Hier kun je onder andere kiezen voor de aanvullende dekkingen doorlopende reis, fysiotherapie, gedragstherapie, tandarts, chemotherapie en radiotherapie.

ga naar aanvullende dekkingen

eigen bijdrage

Voor het indienen van declaraties voor de dierenverzekering geldt naast het eigen risico een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is € 45,-. Je kunt al je declaraties opsparen en deze één keer per jaar indienen, zo betaal je de eigen bijdrage maar één keer. Je kunt nota’s indienen tot maximaal 1 jaar na de behandeldatum. Om een declaratie in te dienen kun je een declaratieformulier downloaden, invullen en samen met de nota’s mailen of opsturen. Je vindt het declaratieformulier op de pagina schade melden onder het kopje dierenverzekering.

ga naar eigen bijdrage

declaratie online indienen

Om declaraties voor de dierenverzekering in te dienen heb je een ingevuld declaratieformulier samen met de originele rekeningen en een patiëntenkaart nodig. Via een patiëntenkaart wordt er door je dierenarts bijgehouden wat er gebeurd is met je hond of poes. Diagnoses, klachten en behandelingen worden aangegeven op de patiëntenkaart. De patiëntenkaart kun je opvragen bij de dierenarts. Het declaratieformulier, originele nota’s en de patiëntenkaart kun je uploaden tijdens het online schademelden of naar ons mailen.

Let op: voor elke keer dat je een declaratie indient betaal je naast het eigen risico een eigen bijdrage van € 45,-. Om deze eigen bijdrage maar één keer te hoeven betalen kun je de declaraties opsparen en één keer per jaar tegelijk indienen.

naar online schademelden

overstaphulp

Wil je overstappen naar de dierenverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp

scherpe premie, uitgebreide dekking

Een voordelige dierenverzekering voor jouw hond of kat is een prettig idee. Helemaal wanneer je zeker weet dat er niet op de dekking wordt beknibbeld. Daarom kun je bij HEMA rekenen op uitgebreide voorwaarden. Binnen de basisdekking zijn standaard vele medische kosten gedekt. Zo is jouw huisdier onder meer verzekerd voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, maar ook voor röntgenfoto’s, echografie en narcose. Daarnaast worden alle geregistreerde medicijnen, zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet, vergoed.

eenvoudig een dierenverzekering afsluiten

Je betaalt bij HEMA een scherpe prijs voor je dierenverzekering. Jouw kat kun je al voor minder dan € 9,50 per maand verzekeren, een hond is vanaf € 12,50 per maand verzekerd. Medische kosten zijn gedekt tot € 3.000,- per verzekeringsjaar. Op het moment dat je bij HEMA een declaratie indient, betaal je naast een eigen risico een eigen bijdrage van € 45,-. Een tip: spaar je declaraties op en dien deze één keer per jaar in. Dan betaal je de eigen bijdrage ook slechts één keer. Wil je precies weten wat de premie is die jij betaalt? Bereken het snel een makkelijk. Gewoon hier op de site.

geen hogere premie voor rasdieren

De liefde voor jouw dier is onvoorwaardelijk. Jouw hond of kat heeft recht op goede medische zorg, rasdier of niet. Daarom maakt HEMA geen onderscheid en weet je zeker dat medische kosten goed gedekt zijn met onze dierenverzekering. Wil je geen enkel risico nemen met de gezondheid van jouw huisdier? Kies dan voor een van de aanvullende dekkingen. Zo kun je dieren extra verzekeren voor fysiotherapie en preventieve zorg, de tandarts, chemo- of radiotherapie en crematie.