Bespaartips voor het nieuwe jaar!

Na de altijd gezellige, maar dure decembermaand, vol met verleidingen en uitgaven aan eten en dure cadeaus breekt er weer een nieuw jaar aan. Om het nieuwe jaar zo goed mogelijk te beginnen en daarbij te letten op de financiën, hierbij 4 praktische tips om structureel te besparen!

1. Lidmaatschappen

Kijk na welke abonnementen je momenteel hebt lopen. Door bijvoorbeeld televisie, internet en telefoon in één pakket te stoppen ben je vaak voordeliger uit. Op Pricewise kun je meerdere abonnementen vergelijken om zo de best mogelijke te kiezen voor jouw situatie.

2. Mobiele Telefoon

Voor je mobiele telefoon kan je kiezen tussen een abonnement met telefoon, sim-only of prepaid. De beste keuze is afhankelijk van je eigen belgedrag. Bel en sms je maar 30 minuten per maand, dan is het voordelig om voor een prepaid te kiezen, die je zelf kunt opwaarderen. Bel je vaker, dan kan je kiezen voor een abonnement. Bij een abonnement zitten de kosten van een telefoon verwerkt de maandelijkse kosten als een soort lening die je afbetaald. Een handige tip is om je abonnement niet door te laten lopen, maar na afloop van je abonnement over te stappen op een sim-only.

3. Verzekeringen

Door te kiezen voor de juiste verzekeringspakketten kan je veel geld besparen. Bekijk je eigen situatie opnieuw en loop na of de hoogte van de premie, het eigen risico en aanvullende pakketten nog moeten worden aangepast.

  • Is er iets veranderd in jouw situatie ten opzichte van vorig jaar? Denk aan samenwonen, het nemen van huisdieren of bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto.
  • Heb je bepaalde verzekeringen of aanvullende verzekeringen nog steeds nodig?
  • Zijn er nieuwe verzekeringen die je nu moet afsluiten om onverwachte kosten in de toekomst te vermijden?
  • Zijn er bepaalde risico’s die je nu zelf kunt dragen, waardoor de premie omlaag kan?

4. Energierekening

Door over te stappen naar een andere energieleverancier kan je honderden euro’s per jaar besparen. Via verschillende onafhankelijke vergelijkingsites, zoals de Consumentenbond kan je snel zien waar je het voordeligst uit bent. Ook het moment waarop je overstapt kan kosten schelen. Dit is in een paar minuten geregeld. Wil je echt besparen probeer dan ook om energieslurpende apparaten minder te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn de droger, een oude koelkast of vriezer.