Notarisservice: hoe werkt het precies?

Bij HEMA notarisservice kun je voor de laagste prijs in Nederland een samenlevingscontract en/of een testament laten maken. Maar waarom voor zo’n akte naar de HEMA en hoe werkt het als je gaat samenwonen met je partner of samen een huis koopt?

Moeilijke gesprekken bij een sjiek notariskantoor over een akte, kleine lettertjes en onleesbare voorwaarden: bij HEMA proberen we alles zo duidelijk mogelijk te maken. Bij het invullen van de persoonlijke vragenlijst, zie je de akte in begrijpelijke taal op je scherm.

Kom je hiervoor in aanmerking?

Dan teken je een akte van € 125 voor een samenlevingscontract of een testament bij een notaris bij jou in de buurt. Is jouw situatie anders dan gebruikelijk? Het kan zijn dat een klant specifieke afwijkende wensen heeft of naar ons idee een maatwerk akte nodig heeft. Dan kan HEMA je doorverwijzen naar een aangesloten notariskantoor.

Waarom maak je een samenlevingscontract?

In een samenlevingscontract staan afspraken die jij maakt met jouw partner over het samenwonen. Denk aan de kosten van de gezamenlijke huishouding, spullen die jullie samen hebben gekocht, pensioen, de kosten van het huis. Heb je geen samenlevingscontract en ga je uit elkaar of komt een van jullie te overlijden? Dan gaan al jullie bezittingen naar je familie en dan krijgt jouw partner niks. Met een samenlevingsovereenkomst bepaal jij zelf wie jouw bezittingen krijgt. Daarbij biedt een overeenkomst ook een belastingvoordeel: je doet samen aangifte voor inkomstenbelasting.

Wanneer maak je een testament?

Als je kinderen hebt, maak je een testament. Hiermee regel je dat je kinderen jouw erfenis pas krijgen als jullie er allebei niet meer zijn. Ook zet je hierin wie de voogdij krijgt over jouw minderjarige kinderen. Als je geen kinderen hebt, zijn er bepaalde gevallen waarbij het handig is om een testament te laten maken:

  • Je hebt een eigen zaak.
  • Je bent rijk. De notaris kan je dan adviseren over het besparen van erfbelasting
  • Je hebt ruzie met één of meer van je familieleden.
  • Je wil graag dat je partner als jouw enige erfgenaam en executeur alles zelf makkelijk kan regelen.