Zorgverzekering: wanneer en hoe vraag ik een kraampakket aan?

Verwacht je binnenkort gezinsuitbreiding? Als je aanvullende verzekering 3 hebt gekozen, dan ontvang jij van HEMA een kraampakket.

Als er een baby op komst is, is het verstandig om hier tijdens het kiezen van een zorgverzekering rekening mee te houden. De basisverzekering dekt veel, maar een aanvullende verzekering kan voor iets meer zekerheid zorgen. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige of arts tijdens de bevalling en regelt zaken als het wasgoed in de eerste uren na de bevalling. Daarna wordt er gedurende een week nog geholpen bij de verzorging van de moeder en de baby. Bij HEMA heb je recht op kraamzorg tot maximaal 10 dagen vanaf de dag van je bevalling.

Wanneer je bij HEMA een zorgverzekering en aanvullende verzekering 3 hebt gekozen, dan heb je recht op het HEMA kraampakket. Zo’n kraampakket is niet alleen leuk, maar heb je ook gewoon nodig. Niet alleen wanneer je van plan bent om thuis te bevallen maar ook als je in het ziekenhuis bevalt.

Wat zit erin?

In het pakket zitten verschillende leuke spulletjes voor de kleine. Hierbij kun je denken aan een rompertje, een mutsje voor in de koude maanden, een dekentje en sokjes. Naast deze leuke spullen voor de baby, zitten er ook nog handige spullen in voor de moeder voor na de bevalling.

Hoe bestel ik het?

Je krijgt een kraampakket thuisbezorgd nadat je het hebt aangevraagd via ‘mijn zorgoverzicht’. Kun je niet inloggen in ‘mijn zorgoverzicht’? Dan kun je het kraampakket ook aanvragen via onze klantenservice 088-222 4114. Het HEMA kraampakket wordt in de zevende maand van je zwangerschap gratis naar je verzonden.

Bekijk in dit artikel wat er verandert wanneer er een baby op komst is.