verzeker je huis bij HEMA

nu met cadeau­kaart t.w.v 50 euro

woonverzekering

ontvang 10% korting met een Homies Alarm

jouw redding bij waterschade en lekkage

Een gesprongen leiding, een kapotte afvoerbuis of een tegenstribbelende riolering. Als water binnenshuis ongewild vrij baan krijgt, kan dit een golf aan schade veroorzaken. Meubels, elektrische apparatuur of je dure vloer; komen deze spullen in aanraking met water, dan lopen de kosten hoog op. Omdat schade alleen al vervelend genoeg is, zijn je waardevolle spullen via de inboedelverzekering uitgebreid verzekerd voor waterschade.

welke oorzaken van schade worden vergoed?

Of je nu verrast wordt door de gevolgen van een plaatselijke hoosbui, een gesprongen aquarium of waterleiding; het zijn stuk voor stuk oorzaken, waar je zelf niets aan kunt doen. In al deze gevallen van waterschade kun je rekenen op de dekking van je inboedelverzekering. Ben je vergeten het raam te sluiten en werd je verrast door hevige regenval? Helaas, in dat geval vergoeden we eventuele schade niet. Deze schade had je immers zelf kunnen voorkomen.

waterschade inboedelverzekering: lekkage en nu?

Krijg je te maken met lekkage of ontstaat er schade door water of stoom uit defecte leidingen? Pak de oorzaak van de waterschade dan zo snel mogelijk aan. Het is belangrijk dat je eventuele beschadigde spullen eerst laat drogen en niet zelf herstelt. Zo kan onze schadespecialist, nadat je de schade bij ons gemeld hebt, de oorzaak duidelijk in kaart brengen. Valt de ontstane waterschade onder de inboedelverzekering? Dan keren we het vastgestelde schadebedrag aan je uit, zodat jij je kostbare spullen kunt vervangen of herstellen.

waterschade voorkomen is beter dan genezen

Niet elke schade door water is te voorkomen, toch kun je zelf flink wat maatregelen treffen om droge voeten te houden. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de dakgoot om te voorkomen dat deze verstopt raakt en vergeet niet het dakraam te sluiten als je van huis gaat. Ook door onder je wasmachine een lekbak te plaatsen houd je waterschade tegen. Draai in de winter de buitenkraan dicht, laat je ketel regelmatig controleren op gebreken en zorg ervoor dat het tegelwerk in je badkamer voorzien is van goede kitranden. Is achterstallig onderhoud de reden van de ontstane schade? Dan heb je geen recht op een vergoeding.

ontvang 10% korting met een Homies Alarm

jouw voordeel bij HEMA

  • scherpe premie
  • allrisk verzekerd
  • garantie tegen onderverzekering
  • eenvoudig online af te sluiten

overstaphulp

Wil je overstappen naar de woonverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp