HEMA opstalverzekering

jouw voordeel bij HEMA

 • scherpe premie
 • allrisk verzekerd
 • garantie tegen onderverzekering
 • eenvoudig online af te sluiten

binnen 5 minuten online geregeld

opstalverzekering voor eigen huis en haard

Je eigen huis is waarschijnlijk je meest belangrijke bezit. En tegelijkertijd ook je meest kostbare eigendom. Dan is het fijn om te weten dat HEMA voor je klaarstaat, mocht er iets met jouw privédomein gebeuren. Met de duidelijke opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je woning door bijvoorbeeld brand, storm of wateroverlast. Dat is al vervelend genoeg, daarom bieden wij je de helpende hand. Het enige wat jij hoeft te doen, is de schade melden. Wij doen de rest.

klanten beoordelen HEMA verzekeringen met een

8.7

homies

Jouw huis en mooie spullen betekenen veel voor je. Dat begrijpen we bij HEMA maar al te goed. Daarom werken we nu samen met Homies: een slim alarmsysteem dat jouw buren een seintje geeft bij brand of ongenodigde gasten. Zo is er in bijna alle gevallen binnen 3 minuten iemand ter plekke om de boel te controleren. En mocht dat toch te laat zijn, dan biedt de HEMA Woonverzekering een prima dekking voor inbraak- en brandschade. Kijk op hema.nl/homies voor meer informatie.

basisverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering waarmee je schade aan je huis kunt afdekken. Denk daarbij aan schade als gevolg door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Onder de opstal wordt jouw huis zelf verstaan en alles wat niet zonder schade aan je huis kan worden verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan schuttingen, schuren en inbouwkasten. Datgene wat wel verplaatsbaar is behoord tot de inboedel.

Op het moment dat je een hypotheek op het huis hebt, geldt vrijwel altijd dat een opstalverzekering verplicht gesteld wordt door de hypotheekinstelling. Het huis is namelijk het onderpand voor je hypotheek.

Anders dan bij andere verzekeringen heb je bij HEMA de volledige garantie dat je nooit onderverzekerd bent.

ga naar basisdekking

aanvullende dekkingen

Met de goedkope opstalverzekering van HEMA ben je gewoon goed verzekerd.
Soms is het fijn om net dat beetje meer zekerheid te hebben. Met onze goedkope aanvullende dekkingen maak je jouw opstalverzekering compleet. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • inboedelverzekering
 • aanvullende glasdekking
 • appartementplusdekking
 • aansprakelijkheidsverzekering
 • ongevallenverzekering
ga naar aanvullende dekkingen

eigen risico

Je bent met de opstalverzekering All Risk verzekerd. Toch betaal je daarvoor niet meer dan nodig is. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Per schade is je eigen risico € 100,-.

Maak je gebruik van de herstelservice van HEMA Verzekeringen, dan heb je zelfs helemaal geen eigen risico.

 • Raakt je woning beschadigd door een storm dan heb je altijd een eigen risico van € 225,-.
 • Voor laptops, tablets en telefoons geldt het eigen risico van € 100,-.
 • Voor schade door diefstal van sieraden, audiovisuele- en computerapparatuur en bijzondere bezittingen is het eigen risico € 225,-.
 • Bij diefstal van geld is de vergoeding maximaal € 1.000,-.
ga naar eigen risico

overstaphulp

Wil je overstappen naar de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp

alle schade van buitenaf gedekt

Zoals gezegd: met een opstalverzekering ben je beschermd tegen schade aan je huis. Vrijwel iedereen met een hypotheek wordt verplicht deze verzekering af te sluiten. Opstal staat voor alle spullen in een huis die ‘aard- en nagelvast zitten’, dat wil zeggen: alles wat niet zonder slag of stoot verwijderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je keuken door brand, waterschade aan je houten vloer of een omvallende boom die het dak heeft vernield, maar ook aan waterleidingen, schuttingen en inbouwkasten. Alles wat buiten jouw schuld om beschadigd raakt is gedekt. Voor al je kostbare bezittingen die wel verplaatst kunnen worden is er de inboedelverzekering.

de woningwaarde groeit, de opstalverzekering ook

Wie de trotse bezitter van een eigen huis is, kan met een gerust gevoel naar de toekomst kijken. Met de opstalverzekering van HEMA ben je er namelijk van verzekerd dat je nooit onderverzekerd bent. Naarmate je een nieuwe woning steeds meer omtovert tot je eigen droomhuis - en je thuis dus in waarde stijgt - groeit je verzekering met je mee. Zo weet je zeker dat je bij een brand niet dubbel op de blaren hoeft te zitten, omdat je ook nog eens minder uitgekeerd krijgt dan de werkelijke herbouwkosten. Want HEMA koestert jouw meest dierbare bezit.

in een paar muisklikken verzekerd

Vanuit je luie stoel bereken je binnen een paar minuten wat de premie van jouw opstalverzekering is, gewoon bij ons op de site. Ben je overtuigd van onze goedkope allrisk-polis? Dan zijn enkele muisklikken genoeg om je huis te verzekeren voor al het ‘van buitenaf komend onheil’. Wie net dat beetje extra zekerheid wil kan kiezen voor de aanvullende dekkingen. Zo kun je je bij HEMA onder meer verzekeren tegen glasschade en met de appartementplusdekking - handig wanneer de verzekering via een Vereniging van Eigenaren loopt - weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent.