verzeker je huis bij HEMA

nu met cadeau­kaart t.w.v 50 euro

woonverzekering

ontvang 10% korting met een Homies Alarm

lig niet wakker van stormschade

Omgewaaide bomen, rondvliegende takken, gesneuvelde schuttingen en losgerukte dakpannen. Als het in Nederland stormt, dan loopt de schadelast al snel in de miljoenen euro’s. Is de wind gaan liggen en heeft een storm voor schade aan jouw woning gezorgd? Dan zorgt een opstalverzekering ervoor dat je niet weggeblazen wordt door hoge kosten. Met deze verzekering voor huis en haard ben je namelijk verzekerd voor stormschade.

bij welke windkracht is stormschade verzekerd?

In Nederland spreken we officieel van een storm bij windkracht negen. Bij HEMA Verzekeringen is bij windkracht zeven stormschade verzekerd. Gelukkig maar, want dit is al krachtig genoeg om flinke schade aan je huis te veroorzaken. Vaak zijn het de windstoten, soms wel van meer dan honderd kilometer per uur, die de grootste stormschade aanrichten. Toch kun je in veel gevallen schade voorkomen. Is er stormachtig weer op komst? Controleer dan of je dakpannen nog goed liggen, berg je tuinmeubels veilig op, maak je goten en regenpijpen schoon en vergeet vooral de ramen niet te sluiten

wat verstaan we onder stormschade?

Een boom die tijdens een storm omwaait en precies op het dak van jouw woning of schuur belandt, de pannen die van het dak geblazen worden of een lekkage, die ontstaat door toedoen van een storm. De schade die een storm of stevige windvlaag aan kan richten is bijna niet te overzien. De opstalverzekering vergoedt stormschade aan je woning, maar wat te denken van je auto die in het oog van de storm staat? Raakt je auto beschadigd door rondvliegend tuinmeubilair of een omgevallen boom? Dan is een WA + beperkt-casco- of all-riskverzekering jouw redder in nood. Deze verzekeringen vergoeden namelijk schade aan je auto door toedoen van storm.

een laag eigen risico

Schade is al vervelend genoeg. Daarom betaal je bij HEMA Verzekeringen nooit te veel. Ook het eigen risico houden we zo laag mogelijk. Heb je stormschade aan je woning? Dan betaal je per schade 250.- zelf. We vragen je de schade zo snel mogelijk aan ons te melden. Samen bepalen we hoe groot de schade is. Soms schakelen we een deskundige in om een schadebepaling te doen. We kunnen het schadebedrag op twee manieren uitkeren. Door het verschil in de waarde van je woning voor en na de schade te betalen of door de herstelkosten te vergoeden. Je leest hier meer over in onze voorwaarden. Let op: ruim de schade niet direct op, het is namelijk belangrijk dat we deze eerst goed op kunnen nemen.

jouw voordeel bij HEMA

  • scherpe premie
  • allrisk verzekerd
  • garantie tegen onderverzekering
  • eenvoudig online af te sluiten

overstaphulp

Wil je overstappen naar de woonverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp