rechts­bijstand­verzekering

jouw voordeel bij HEMA

  • professionele juristen
  • snel advies
  • voorwaarden in begrijpelijke taal

binnen 5 minuten online geregeld

rechtsbijstandverzekering

Als het even kan, wil je in het dagelijks leven niets met juridische zaken te maken hebben. Maar soms is het onvermijdelijk. Dan is het een geruststellend idee dat jij met onze rechtsbijstandverzekering kunt rekenen op goede rechtsbijstand. Met verzekerdbijHEMA.nl ben je zonder gedoe goed verzekerd voor juridische zaken. De voordelige rechtsbijstandverzekering van HEMA is opgebouwd rond zes onderdelen waarmee je in het dagelijkse leven met juridische zaken in aanraking kunt komen. Basis is het onderdeel consument & wonen. Met de basisdekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand bij allerlei huis-, tuin- en keukenzaken.

ga naar basisdekking

Wil je ook in jouw recht kunnen staan op andere gebieden, kies dan voordelig voor één van de aanvullende dekkingen:

  • verkeer
  • persoon & familie
  • werk ontslagzaken
  • werk overige zaken
  • belasting, vermogen, pensioenen en sociale uitkeringen
ga naar aanvullende dekkingen

Bij HEMA betaal je nooit te veel. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Bij verkeerszaken heb je geen eigen risico. In alle andere gevallen is je eigen risico € 100,- per geval. Om gebruik te kunnen maken van de rechtsbijstandverzekering van HEMA moet jouw claim minimaal € 175,- zijn.

ga naar eigen risico

overstaphulp nodig?

Wil je overstappen naar de rechtsbijstandverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp

de voordelen van onze rechtsbijstandverzekering

Met juridische zaken heb je liever helemaal niets te maken. Maar soms kan het niet anders, en dan kunnen de kosten van een advocaat snel oplopen. Bij HEMA kun je zonder gedoe een goede rechtsbijstandverzekering afsluiten. En voordelig. Want ook daar heb je natuurlijk recht op.

professionele juristen >

In ons goed georganiseerde landje hoeft niemand het recht in eigen hand te nemen. Met onze rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van professionele hulp. Juristen geven jou deskundig advies en helpen jou met je vragen. Adviseert onze jurist een procedure te starten of is de hulp van een externe deskundige nodig? Dan dekt HEMA ook die kosten standaard.

snel advies >

Er komt nogal wat kijken bij juridische zaken. Zaken waarvan je als leek niet tot in elk detail op de hoogte bent. Daarom kun je met de rechtsbijstandverzekering van HEMA altijd snel terecht met je vragen. Eén telefoontje, en je hebt een van onze juristen aan de lijn. Een geruststellende zekerheid!

voorwaarden in begrijpelijke taal >

Onze voorwaarden zijn in gewone-mensentaal geschreven. Die zijn dus makkelijk leesbaar en voor iedereen te begrijpen.

dagelijks opzegbaar >

Alle verzekeringen van HEMA zijn dagelijks opzegbaar. Je kunt je verzekering dus opzeggen wanneer je maar wilt.

de laagste premie >

Als jij in je recht wilt staan, kost dat vaak geld. En soms veel geld. Met de rechtsbijstandverzekering van HEMA kun je voordelig gebruik maken van professionele juridische hulp. De uurprijs van een advocaat die jij zelf in de arm neemt is al snel rond de € 150,-. Aan premie ben je per jaar met deze verzekering ongeveer hetzelfde kwijt. Precies weten hoe laag de premie is? Bereken je premie simpel en snel. Gewoon hier op de site.

zelf jouw dekking samenstellen >

Er zijn nogal wat wetten en regels die onder het Nederlands recht vallen. Maar er zijn zes gebieden waarop je normaal gesproken in aanraking kunt komen met juridische zaken. Rond die zes onderdelen heeft HEMA de rechtsbijstandverzekering opgebouwd: consument & wonen (dit is de basisdekking) - verkeer - persoon & familie - werk ontslagzaken - werk overige zaken - belastingen, vermogen, pensioenen en sociale uitkeringen. Je kiest alleen wat jij wilt verzekeren. En dus betaal je nooit meer dan nodig is.