rechts­bijstand­verzekering

jouw rechtsbijstand in een oogwenk verzekerd

basisdekking rechtsbijstandverzekering: jouw recht

Prachtig, je nieuwe keuken! Jammer dat de aannemer bij de afzuigkap de rookafvoer is vergeten. Met de basisdekking rechtsbijstandverzekering (consument & wonen) van HEMA heb je de zekerheid dat je voor jouw recht op kunt komen bij allerlei huis-, tuin- en keukenzaken. Zonder dat je daar te veel voor betaalt.

welke conflicten vallen onder de dekking?

Heb je juridische hulp nodig bij onenigheid over het kopen van producten of diensten? Of wil je verzekerd zijn van rechtsbijstand bij geschillen rond jouw huurwoning of met je buren? Ook deze situaties zijn verzekerd via de basisdekking rechtsbijstandverzekering van HEMA. Net als het kopen, verkopen, verbouwen en onderhouden van je eigen woning trouwens.

Gedekt zijn geschillen met of over:

  • goederen & diensten (consumentenovereenkomst)
  • vakantie
  • financiële instellingen
  • gezondheid & contracten
  • (vakantie)woning
  • buren(recht)
  • overheid met betrekking tot beslissing inzake woning

uitsluiting basisdekking rechtsbijstandverzekering

De meest voorkomende zaken zijn via de basisdekking rechtsbijstandverzekering van HEMA goed gedekt. Een rechtsbijstandverzekering kent een aantal standaard uitsluitingen. Zo is juridische hulp bij echtscheidingen, onenigheid over het kopen van een auto bij een niet-erkende dealer of bij verhuur uitgesloten.

geen wachttijd, maar direct advies

Verzekeraars hanteren na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering een wachttijd van drie maanden. HEMA hanteert deze wachttijd niet als je kunt aantonen dat je niet op de hoogte was van het conflict. HEMA rechtsbijstand is je dan direct van dienst. Omdat een conflict al vervelend genoeg is, betaal je bij HEMA nooit te veel. Ook het eigen risico houden we zo laag mogelijk.

jouw rechtsbijstand in een oogwenk verzekerd

aanvullend verzekeren voor elk conflict

Niet alleen in je eigen huis, tuin en keuken kun je te maken krijgen met conflicten. Daarom is het mogelijk je bij HEMA aanvullend te verzekeren van rechtsbijstand. Je kunt kiezen uit de aanvullende dekkingen verkeer, persoon & familie, werk ontslagzaken, werk overige zaken en belasting, vermogen, pensioenen & sociale uitkeringen. Net als bij de basisdekking rechtsbijstandverzekering ben je ook in deze gevallen verzekerd van snel advies en juridische hulp van professionele juristen.

jouw voordeel bij HEMA

  • professionele juristen
  • snel advies
  • voorwaarden in begrijpelijke taal

overstaphulp

Wil je overstappen naar de rechtsbijstandverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp