rechts­bijstand­verzekering

jouw rechtsbijstand in een oogwenk verzekerd

jouw eigen risico rechtsbijstandverzekering

Omdat een juridisch conflict al vervelend genoeg is, maakt HEMA lastige situaties niet nog moeilijker. Wie zich door onze juristen bij laat staan kan rekenen op snel en deskundig advies. En dat voor een scherpe premie. Ook het eigen risico rechtsbijstandverzekering houden we zo laag mogelijk. Bij verkeerszaken heb je geen eigen risico. In alle andere gevallen is je eigen risico 100.- per geval. Om gebruik te kunnen maken van de rechtsbijstandverzekering van HEMA moet jouw claim minimaal 175.- zijn.

kies zelf wie je bijstaat

Heb je juridische hulp nodig bij een conflict? Dan moet je voor de kosten van juridische ondersteuning altijd eerst 100.- eigen risico rechtsbijstandverzekering zelf betalen. Dit bedrag betaal je elke keer als je juridische hulp wilt.

Geldt voor het voeren van een gerechtelijke of administratieve procedure geen verplichte procesvertegenwoordiging? Dan mag je zelf kiezen door wie je je laat bijstaan. Dit kan een medewerker in dienst van de rechtshulporganisatie zijn of een externe rechtshulpverlener, die je zelf gekozen hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een advocaat, die niet in dienst is van de rechtshulporganisatie? Dan betaal je hiervoor een aanvullend eigen risico van 250.-.

zes dekkingen, voor elk conflict

Het Nederlands recht kent vele wetten en regels. HEMA heeft de gebieden waarop je in aanraking kunt komen met juridische zaken onderverdeeld in zes dekkingen. Consument & wonen valt onder de basisdekking van de rechtsbijstandverzekering. Je kunt je aanvullend verzekeren voor de gebieden verkeer, persoon & familie, werk ontslagzaken, werk overige zaken en belasting, vermogen, pensioen en sociale uitkeringen. Voor elk gebied - behalve verkeerszaken - geldt een eigen risico rechtsbijstandverzekering van 100.-.

jouw rechtsbijstand in een oogwenk verzekerd

eigen risico bij onze rechtsbijstandverzekering

Kies je voor de specialisten van HEMA, dan kun je rekenen op de hulp van professionele juristen, snel advies en voorwaarden in begrijpelijke taal. Het enige wat we van jou vragen is dat je het conflict direct meldt. Geef ons een seintje voordat je andere actie onderneemt en wij proberen het conflict zo snel mogelijk op te lossen. Een (naderend) conflict meld je eenvoudig via onze website. Klik op schade melden, vul het online aanmeldformulier in en wij komen op voor jouw rechten.

jouw voordeel bij HEMA

  • professionele juristen
  • snel advies
  • voorwaarden in begrijpelijke taal

overstaphulp

Wil je overstappen naar de rechtsbijstandverzekering van HEMA? Klik dan hier om gebruik te maken van onze overstaphulp.

ga naar de overstaphulp