reizen en het Coronavirus

Het Coronavirus is inmiddels wereldwijd verspreid. Dit heeft gevolgen voor je vakantie. Wat kun je zelf doen en wat kunnen wij voor je betekenen?

wat kun je vooraf doen?

Lees altijd de meest recente informatie op de sites van het RIVM, het ministerie van buitenlandse zaken en de rijksoverheid. De HEMA Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar op nummer +31 (0)71 3641832 en helpt je met het vinden van de juiste contacten als je ons vanuit het buitenland nodig hebt. Tip: sla het noodnummer op in jouw telefoon.

jouw reis annuleren

Als je jouw reis wilt annuleren vanwege het Coronavirus, dan is dit niet gedekt met de reis- of annuleringsverzekering’ van HEMA. Ook niet als er vanwege een virus een negatief reisadvies geldt voor jouw vakantiebestemming.
Wil je de reis toch annuleren, dan kun je het best contact opnemen met de organisatie waarbij je de reis geboekt hebt. Ben je in Nederland ziek geworden? En kun je daardoor niet meer op reis? Dan worden de reiskosten met de ‘annuleringsverzekering’ vergoed tot een bepaald maximum. Meer info lees je in de polisvoorwaarden.

medische kosten

Raak je tijdens je vakantie besmet met het Coronavirus, dan is het mogelijk dat je zorgverzekering niet altijd (volledig) de kosten van medische behandelingen in het buitenland vergoedt. Door bij je reisverzekering de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ mee te verzekeren, is er dekking voor noodzakelijke medische kosten die jouw ziektekostenverzekering niet vergoedt.

repatriëring

Ben je op vakantie en wordt één van je familieleden ernstig ziek of komt een familielid te overlijden en moet je naar huis? Dan kan de terugreis ook flink wat geld kosten. De totale kosten van zo’n repatriëring, de keuring, het bijzonder vervoer en een eventuele begeleider, kunnen hoog oplopen. Met de HEMA reisverzekering worden de kosten in bepaalde gevallen gedekt. Ook regelt de alarmcentrale de terugvlucht. En mocht je de HEMA ‘annuleringsverzekering’ hebben, dan krijg je de niet gebruikte vakantiedagen terugbetaald.