Wintersportdekking binnen de reisverzekering

U houdt ervan om elk jaar een weekje op wintersportvakantie te gaan? Of wordt dit misschien de eerste keer dat u richting de sneeuw vertrekt? Het kan heerlijk zijn om met wat snelheid van de piste af te glijden, te genieten va het adembenemende uitzicht van de met sneeuw bedekte bergtoppen en de glühwein aan het einde van de middag.

Maar een ongeluk zit, ook op de wintersport, in een klein hoekje. En dan is een goede reisverzekering echt een noodzaak. Met de doorlopende reisverzekering van HEMA is uw wintersportvakantie goed verzekerd.

Naast een goede verzekering zijn er nog een aantal tips waarmee u rekening kunt houden voordat u vertrekt.

fysieke conditie

De hele dag op een piste staan kan behoorlijk intensief zijn. Het is dan ook raadzaam om te zorgen voor een goede fysieke conditie, zodat u de hele dag fit en scherp blijft op de piste. Ga eens langs uw sportschool voor advies welke spieren het meest gebruikt worden tijdens het skiën of het boarden en train deze iets meer dan normaal.

materiaal onderhouden

Met goed onderhouden materiaal komt u op de piste niet voor verrassingen te staan en daarmee kunnen ongelukken dus worden voorkomen. Check uw materiaal voordat u vetrekt.

blijf binnen de gebaande paden

Hoe verleidelijk het ook kan zijn, de rood-witte linten zijn langs de pistes geplaatst met een reden. Off-piste liggen meer gevaren op de loer, omdat het terrein niet vrij is gemaakt van obstakels en is uw veiligheid geen vanzelfsprekendheid meer.

bescherming van het hoofd

Het is misschien niet de mooiste oplossing, maar het is er wel één die het dragen dubbel en dwars waard kan zijn: de helm. Zet hem op.

oefenen, oefenen, oefenen

Zorg dat u goed voorbereid op pad gaat. Neem lessen en zorg dat u de techniek beheerst voordat u alleen de piste af gaat. Dit kunt u al in Nederland doen, maar mocht dit niet lukken, dan zijn er ook in het wintersport gebied altijd tal van mogelijkheden om lessen te volgen, zodat u de juiste techniek beheerst voordat u de zelfstandig de pistes afgaat.

HEMA Doorlopende reisverzekering – wintersportdekking

Zelfs met het in acht nemen van bovengenoemde voorzorgsmaatregelen, kan het altijd zijn dat er onverhoopt toch iets gebeurt. Op een drukke piste zit een ongeluk immers in een klein hoekje. De doorlopende reisverzekering van HEMA is standaard voorzien van een wintersportdekking, zodat u deze niet nog eens apart af hoeft te sluiten.

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Of geregeld een weekendje weg? Verzeker u dan het hele jaar door. De doorlopende reisverzekering van HEMA zorgt ervoor dat u hulp en vergoeding krijgt als er tijdens uw vakantie iets misgaat. Dus niet alleen als er tijdens uw wintersport een ongeluk gebeurt maar ook als uw bagage gestolen wordt of als er thuis in Nederland een familielid ernstig ziek wordt waardoor u uw vakantie vroegtijdig moet beëindigen. De kosten die hierbij komen kijken, kunnen flink oplopen. Een reisverzekering is daarom onmisbaar.

voordelen van de doorlopende reisverzekering van HEMA:

  • gratis onderwater- en wintersportdekking;
  • bagage en noodhulp ook standaard meeverzekerd;
  • maak uw reisverzekering op maat en stel zelf uw dekking samen;
  • 24-uurs alarmcentrale;
  • dagelijks opzegbaar;
  • gemakkelijk alles zelf online regelen;
  • laagste premie; verzeker u van de laagste premie met de doorlopende reisverzekering van HEMA;
  • gemakkelijk alles zelf online regelen 24 uur per dag.