snel een schade melden via onze website

Wat vervelend dat je schade hebt! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor online schade melden, die valt onder een schadeverzekering van HEMA. Voor het declareren van zorgkosten kun je terecht op de website van HEMA Zorgverzekering.

noodsituatie

Heb je pech onderweg of een noodsituatie?
Bel ons alarmnummer:

071 - 364 1832 (standaardtarief)

schade melden

Dat kan heel makkelijk online.

Kom je er niet uit? Bel ons schadenummer op werkdagen van 9.00-17.00 op 071 - 364 1832

meld schade online

schadestatus

In jouw online polismap vind je informatie over je lopende schadeclaims. Niet? Stuur ons dan een mail.

schadestatus

spoedeisende hulp bij ernstige schade

Ernstige schade, zoals diefstal van de auto, grote brand en lekkage, kun je dag en nacht telefonisch melden via telefoonnummer 071 - 364 1832. Je krijgt dan precies te horen hoe jouw schade verder wordt afgehandeld. Je kunt de alarmcentrale ook bellen voor acute hulp. Wij schakelen dan de hulpdiensten in en regelen de eerste voorzieningen voor jou.

eenvoudig online schade melden

Voor een vlotte afhandeling kun je schade het beste zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Een schade melden doe je bij HEMA geheel online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade online. Kom je er tijdens het doen van een schademelding niet uit? Dan kun je ons schadeteam op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur bereiken via telefoonnummer 071 - 364 1832.

hoe werkt het?

  1. ga naar je online polismap, log in en klik daarna op schade melden. Wij stellen vragen over jouw schade en jij vult ze in. Zo krijgen wij een goed beeld van wat er gebeurd is en met welke schade we precies te maken hebben.
  2. onze online schadehulp kijkt om welke schade het gaat en of die wel of niet bij ons gedekt is. Als de schade eenvoudig is of de aansprakelijkheid duidelijk, krijg je meteen antwoord en/of kun je op hetzelfde moment online een afspraak maken om bijvoorbeeld de schade aan jouw auto te laten taxeren of een ruit te laten repareren.
  3. aan het eind van je schademelding krijg je te zien wat de gevolgen zijn van jouw melding. Als je aansprakelijk bent voor de schade zie je bijvoorbeeld of je na deze schade een hogere premie gaat betalen. Als de schade om een relatief laag bedrag gaat, is het misschien handig om de schade zelf te betalen en alsnog te besluiten de claim niet in te dienen. Wij vertellen je de gevolgen van jouw claim zodat je een goede keuze kunt maken.
  4. als we alle informatie hebben die nodig is dan krijg jij je schade zo snel mogelijk vergoed en kunnen we jouw schadeclaim zo snel mogelijk sluiten.
  5. soms hebben we meer informatie nodig. Dan kun je die scannen (of er een foto van maken) en uploaden tijdens het melden van de schade of later in de online schademap. Het kan ook voorkomen dat we je persoonlijk willen spreken, dan neemt iemand van ons schadeteam zo snel mogelijk contact met je op.

declaratie op de dierenverzekering

Om de declaratie(s) van jouw huisdier in te dienen kun je het declaratieformulier invullen, ondertekenen, scannen en per e-mail naar ons versturen. Graag ontvangen wij naast het declaratieformulier ook een kopie van de patiëntenkaart. Diagnoses, klachten en behandelingen worden aangegeven op de patiëntenkaart. Deze kun je bij de behandelend dierenarts opvragen. Ons mailadres is: schadeteam@verzekerdbijHEMA.nl

Of stuur het ingevulde en ondertekende declaratieformulier van uw huisdier naar:
HEMA Verzekeringen
Afdeling schade
Postbus 52070
3007 LB Rotterdam

voor autoschade naar ABS Autoherstel en Autotaalglas

Alle autoschades (behalve ruitschade) moeten eerst worden vastgesteld bij ABS Autoherstel. Ook als je de schade ergens anders laat repareren. Zij beoordelen de schade en maken een schaderapport (calculatie). Je kunt de schade laten herstellen bij ABS Autoherstel en voor ruitschade ga je naar Autotaalglas. Je krijgt dan een korting op je eigen risico.

Als je een Beperkt of Volledig Casco verzekering hebt, dan regelt ABS tijdens de reparatie van jouw auto ook nog eens gratis vervangend vervoer. Zo kan er ook gebruik gemaakt worden van duurzaam elektrisch vervangend vervoer. Als je dicht bij huis werkt, biedt ABS Autoherstel een fiets aan zodat je niet zonder vervoer zit.

vaststellen schadebedrag bij woonschade

Bij de woonverzekering van HEMA bepaalt bij grote schades een schade-expert de hoogte van het schadebedrag. Bij kleine schades wordt dit bedrag bepaald door de schadebehandelaar op basis van de nota's van de reparatie.

Voor het herstellen van je woon- en glasschade werken wij samen met Hersteldirect. Ze bieden een oplossing en werken alleen samen met bedrijven die voldoen aan de nieuwste normen. Die bedrijven zijn verspreid over heel Nederland.

de nieuwe regeling Directe Schadeafhandeling

Met een WA- of een WA plus autoverzekering ben je niet verzekerd voor autoschade die door een ander is veroorzaakt. Per 1 juli 2021 hebben verzekeraars samen afgesproken dat je (in sommige gevallen) dan toch terecht kunt bij je eigen verzekeraar voor een nieuwe regeling: De Directe Schadeafhandeling. Dat kost je niks. Het schadeteam bekijkt hoe de schade is ontstaan en beoordeelt of de tegenpartij aansprakelijk is. Als dat zo is, dan kun je de schade aan je auto laten herstellen en betalen wij de factuur. Meer lezen.