schade melden

Wat vervelend dat je schade hebt! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om online je schade te melden (die valt onder een schadeverzekering van HEMA). Voor het declareren van nota’s voor jouw HEMA Zorgverzekering klik hier.

spoedeisende hulp

Ernstige schade, waarbij je spoedeisende hulp nodig hebt, kun je dag en nacht telefonisch melden via telefoonnummer 071 - 364 1832. Vanuit het buitenland bel je 0031 71 - 364 1832. Je krijgt dan precies te horen hoe jouw schade verder wordt afgehandeld. Je kunt de alarmcentrale ook bellen voor acute hulp. Wij schakelen dan de hulpdiensten in en regelen de eerste voorzieningen voor jou. Als jouw auto total loss is, regelen wij vervangend vervoer. We werken ook met een aantal erkende herstelbedrijven. Als jij je schade daar laat herstellen, betaal je minder of geen eigen risico.

heb je een vraag?

spoedeisende hulp bij schade:
071 - 364 1832

Je kan 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen

Download het schadeformulier

online schade melden

Voor een vlotte afhandeling kun je schade het beste zo snel mogelijk aan ons melden. Het melden van schade doe je bij HEMA geheel online. Gewoon snel, makkelijk en in leesbare taal, zoals je van HEMA gewend bent. Ga naar je online polismap, log in en meld je schade online.

online schade melden

inloggen op mijn polismap

Hoe werkt online schade melden?

  1. Ga naar je online polismap, log in en klik daarna op Schademelden. De rest wijst zich vanzelf. Wij stellen vragen over jouw schade en jij vult ze in. Het zijn allemaal vragen waarmee we een goed beeld krijgen van wat er gebeurd is en met welke schade we precies te maken hebben.
  2. Onze online schadehulp kijkt om welke schade het gaat en of die wel of niet bij ons gedekt is. Als de schade eenvoudig is of de aansprakelijkheid duidelijk, krijg je meteen antwoord en/of kun je op hetzelfde moment online een afspraak maken om bijvoorbeeld de schade aan jouw auto te laten taxeren of een ruit te laten repareren.
  3. Aan het eind van uw schademelding krijg je te zien wat de consequenties zijn van jouw schademelding. Als je aansprakelijk bent voor de schade zie je bijvoorbeeld hoeveel eigen risico je bij deze claim betaalt en of je na deze schade een hogere premie gaat betalen. Als de schade om een relatief laag bedrag gaat, is het misschien handig om de schade zelf te betalen en alsnog te besluiten om de claim niet in te dienen. Wij vertellen je de gevolgen van jouw claim zodat je een goede keuze kunt maken.
  4. Als we alle informatie hebben die nodig is dan krijg jij je schade zo snel mogelijk vergoed en kunnen we jouw schadeclaim zo snel mogelijk sluiten.
  5. Soms hebben we meer informatie/documenten nodig. Dan kun je die scannen (of er een foto van maken) en uploaden tijdens het schademelden of later in de online schademap. Het kan ook voorkomen dat we je persoonlijk willen spreken, dan neemt iemand van ons schadeteam zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

Declaratie op de dierenverzekering

Voor de dierenverzekering kun je nog geen online schade melden. Om de declaratie(s) van jouw huisdier in te dienen kun je het declaratieformulier downloaden, invullen en naar HEMA sturen.

Je kunt het formulier invullen, ondertekenen, scannen en per e-mail naar ons versturen. Ons mailadres is: schadeteam@verzekerdbijHEMA.nl

Of stuur het ingevulde en ondertekende declaratieformulier van uw huisdier naar:

HEMA Verzekeringen
Afdeling schade
Postbus 52070
3007 LB Rotterdam