De no-claimbeschermer: hoe zit het ook alweer?

Een klein ongelukje kan al van invloed zijn op de premie van je autoverzekering. De no-claimbeschermer biedt hiervoor uitkomst. Met deze aanvullende dekking kun je zonder zorgen één schade per verzekeringsjaar claimen. We vertellen je hier hoe het werkt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je zult maar net bij het uitparkeren dat paaltje over het hoofd zien. Na jarenlang schadevrij te hebben gereden gaat je no-claimkorting omlaag. Met een aanvullende no-claimbeschermer kun je ieder jaar één schade claimen zonder dat de premie omhoog gaat. Je houdt dus hetzelfde kortingspercentage. Het aantal schadevrije jaren gaat wel omlaag. Dit aantal is gelijk aan de treden die je zou verliezen zonder no-claimbeschermer.

Een nadeel van de no-claimbeschermer is dat als je overstapt naar een andere verzekeraar dit negatieve gevolgen heeft voor je premie. Als je een no-claimbeschermer hebt en je rijdt schade, dan gaan je schadevrije jaren namelijk wel omlaag. Dus bij een andere verzekeraar kom je met minder schadevrije jaren binnen. Dit betekent minder no-claimkorting en dus een hogere premie.

Zolang je bij je huidige verzekeraar blijft kan een no-claimbeschermer handig zijn en kan het veel premie schelen als je toch een ongelukje krijgt. Stap je over naar een andere verzekeraar dan word je met een hogere premie geconfronteerd.