dit zijn de woontrends 2020

ben je een beetje uitgekeken op je interieur? Of word je het maar niet eens met je partner hoe de woonkamer eruit moet zien? Put dan inspiratie uit de opvallendste woontrends 2020; voor je het weet is je interieur weer helemaal up to date!

woontrends 2020 draait om contrasten

dit jaar wordt er één van contrasten als we naar de woontrends 2020 kijken. De grote tegenstellingen in stijlen geven een opvallend karakter aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van natuurlijke materialen met sjieke hotel stijl. Of een mix van zachte tinten met opvallende primaire kleuren. Wat je smaak ook is: eigenlijk alles is toegestaan.

nieuw minimalistisch

een opgeruimd hoofd heeft de vrije geest. Dat geldt ook voor minder spullen in je huis; je wordt er gelukkiger van. Deze vorm van minimalisme zie je ook terug in de woontrends van dit jaar. Opgeruimde interieurs in de kleuren wit, crème, grijs en zwart worden gecombineerd met ronde, organische vormen. Maar ook warme zogenaamde ton-sur-ton kleuren zoals roest, bruin en terracotta zijn helemaal in de mode. Het liefst gecombineerd met luxe, natuurlijke materialen zoals ronde kleden, organisch gevormde tafels, marmer, steen en stoffen zoals teddy.

een goede mix van vanalles

verschillende vormen en structuren met elkaar mixen, mag dus. Sterker nog; het geeft je interieur veelal diepte én een sjieke uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een marmeren tafel op een grof geweven kleed (bijvoorbeeld sisal), kies een betonnen vaas in een organische vorm en voeg aan je leren bank een dik wollen plaid toe. Zo ben je helemaal on trend met jouw interieur!

more is more

ben je niet zo van het minimalisme, dan kun je wat betreft de woontrends 2020 ook gewoon alles uit de kast halen. Een interieur als een chique boetiekhotel? Waarom niet! Je ziet steeds meer meubels en accessoires met een hoog ‘drama-gehalte’. Materialen als messing, leer, fluweel en marmer worden gemixt met klassieke vormen. De Pantone kleur van het jaar 2020, ‘Classic Blue’ past perfect bij al deze weelderigheid. En blauw past weer heel mooi bij okergeel, goud of cognac. Een statementpiece als een messing haltafel met een gigantische bos bloemen, een behang met een druk patroon of een bijzonder kamerscherm maken het geheel af.

interieurtrends toepassen in jouw huis

of je nu alle interieurtrends volgt of niet, jij bepaalt. Jouw huis, jouw regels! Kijk eerst naar de basis van je interieur. Heb je een klassiek huis met veel hout en authentieke elementen of wil je liever een meer moderne, industriële basis? Maak op basis van je wensen en ideeën een nieuw plan. Welke trendkleuren vind je bijvoorbeeld mooi en passen die bij jouw basisinterieur? Bepaal daarna vormen en materialen alsook de eventuele spullen die je niet weg wilt doen. Voeg er wat accessoires, een nieuw plaid of kleed of een ander kleurtje op de muur aan toe en je nieuwe interieur is geboren. Meer tips en tricks vind je hier.

een vers interieur bij HEMA

zin gekregen om jouw interieur aan te pakken? HEMA heeft de hipste woonaccessoires voor je. Van handdoeken en gordijnen tot mooie vazen en stijlvolle opbergers. Geheel volgens de woontrends 2020!