Je kind gaat op kamers? Dit moet je regelen

Als je studerende zoon of dochter op kamers gaat dan moet er een hoop geregeld worden. Na de studiekeuze, inschrijving bij de hogeschool of universiteit en het zoeken van een kamer blijven er nog een aantal zaken over die niet leuk zijn maar wel onmisbaar. De verzekeringen.

Inboedel

Een goede inboedelverzekering is echt nodig voor het verzekeren van de spullen op de kamer van zoon of dochter. Studentenhuizen staan bekend als inbraakgevoelig. Er worden vaak deuren of ramen open gelaten en een alarmsysteem is er vrijwel nooit. Je moet er niet aan denken dat alle dure spullen uit de kamer gestolen worden. Voor de doorlopende reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering geldt dat uitwonende kinderen die studeren bij HEMA verzekerd kunnen blijven op de polis van de ouders.

Zorgverzekering

Denk ook aan de zorgverzekering. Vanaf het 18e jaar moeten kinderen hun eigen zorgverzekering afsluiten. Dit kan heel eenvoudig op www.verzekerdbijHEMA.nl. Uw kind heeft recht op de kortingskaart voor 10% korting op bijna alles van HEMA. Dat is mooi meegenomen als er een kamer ingericht moet worden. Vergeet niet dat studenten zorgtoeslag aan kunnen vragen. In 2014 bedroeg die (afhankelijk van het inkomen) maximaal 72 euro per maand. Dat is bijna de volledige premie voor de basisverzekering.