Laag btw-tarief verbouwen en herstellen van woningen vervalt per 1 juli 2015

Ben je van plan om je huis te renoveren of op te laten knappen? Doe dit voor 1 juli aanstaande. Daarna vervalt het lage btw-tarief op verbouwen en herstellen van woningen.

Sinds 1 maart 2013 valt het verbouwen en herstellen van woningen ouder dan twee jaar tijdelijk onder het lage btw-tarief van 6%. Normaal gesproken vallen deze werkzaamheden onder het btw-tarief van 21%. Onder verbouw- en herstelwerkzaamheden vallen het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. De tijdelijke verlaging van het btw-tarief was ervoor bedoeld om de bouw- en woningmarkt een impuls te geven.

Wil je jouw huis renoveren of laten opknappen dan kun je hierop nu nog flink wat geld besparen. Maar doe dit snel, want vanaf 1 juli komt het lage btw-tarief te vervallen en betaal je voor het verbouwen en herstellen van jouw huis weer gewoon 21% btw. Als je dus nog wilt profiteren van het lage btw-tarief dan moet je ervoor zorgen dat de werkzaamheden aan jouw huis voor 1 juli 2015 zijn afgerond. Als je voor 1 juli vooruitbetalingen doet voor werkzaamheden die pas na 30 juni worden afgerond geldt het btw-tarief van 21%. Het lage btw-tarief blijft wel gelden voor het schilderen, stukadoren en isoleren van woningen ouder dan 2 jaar.

Let op: het verlaagde btw-tarief van 6% geldt alleen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden en dus niet voor de materialen.