smart living trends elke kamer in je huis

de verwarming die uit zichzelf zorgt dat het warm is als je van je werk thuiskomt terwijl de oven je maaltijd zojuist heeft opgewarmd: onze apparaten worden steeds slimmer, maar wat kunnen we nog verwachten? Dit zijn de smart living trends voor de favoriete kamers in je huis.

connected home versus smart living

wanneer je kijkt naar de slimme apparaten die nu op de markt zijn, spreken we meer over connected home-producten dan over smart living; apparaten die je op afstand kunt bedienen. Door de toevoeging van machine learning worden deze apparaten in de toekomst steeds slimmer. Zo slim zelfs dat ze je gedrag analyseren en zichzelf er automatisch op aanpassen. Je kunt er je hele huis mee inrichten én zelfs beveiligen. Zo werken de slimme producten voor jou in plaats van andersom. Enorm handig.

een slim avondje Netflix

wat er relaxter dan bijna niet meer van de bank te moeten komen tijdens een avondje Netflix? Filmpje on demand, drankje on demand, toch? Helaas moeten we je voor dat laatste teleurstellen; de robot-ober is namelijk nog een tikje traag en de op de CES 2020 geïntroduceerde Bella-Bot richt zich nog vooral op de horecamarkt. Maar voor een ultiem filmavondje kun je gelukkig wel al gebruik maken voice assistants zoals Google Home Assistant, Apple Homekit of Amazon Alexa. Je hoeft alleen te zeggen welke film je op welk apparaat wil zien en zij regelen het voor je. Als je wil stemmen ze zelfs het geluid voor je af op je smart speakers en dempen ze je slimme belichting in bijbehorende sfeer. Nog een vriend on demand nodig? Social robots zijn trending. Bijvoorbeeld de iPalrobot. De Furby 10.0 zeg maar.

laat je keuken voor je werken

of je nu een ware foodie bent of het liefst zo min mogelijk tijd aan je maaltijden besteedt; ook de keuken ontwikkelt zich in rap tempo. Multifunctionele slimme koelkasten waarmee je de inhoud op afstand kunt bekijken bestonden natuurlijk al langer. Door er artificiële intelligentie aan toe te voegen wordt het vanaf nu ook mogelijk om aan bijvoorbeeld voedselbesparing te doen; de koelkast herkent je inhoud en stuurt je op basis van deze ingrediënten bijpassende recepten. Ben je toch meer een liefhebber van vers? LG heeft zelfs een slimme (koel)kas aangekondigd waarmee je je eigen gewassen kunt verbouwen: niets lekkerder dan een vers geplukte salade bij je avondmaaltijd toch? En anders is er ook altijd nog de HEMA smart airfryer.

volkomen ontspanning in de slaapkamer

een goede nachtrust is natuurlijk essentieel om optimaal van al deze gadgets in huis te genieten. Wat dacht je daarom van een climate-control matras dat je helpt sneller in slaap te vallen en geleidelijk je lichaamstemperatuur af te bouwen. Of, een uitvinding van eigen bodem: het slimme bed van Auping mét anti-snurkfunctie. Snurkt je partner? Dan gaat zijn hoofdeinde iets omhoog en krijgt de snurker een klein tikje waardoor jij gewoon kunt doorslapen. Voeg er dan nog een fijne en ook mooie luchtverfrisser aan toe waarvan je de filter gewoon kunt wassen en je slaapkamer is helemaal on trend.

bescherm je slimme gadget; beveilig je huis

deurbellen die je vanuit je vakantieadres laten zien wie er voor je deur staat, zijn niet nieuw natuurlijk. Wil je écht iets nieuws aan je vrienden laten zien, koop dan de observatiedrone Bee die op basis van trillingen in je tuin op onderzoek uit zal gaan en hierbij objecten zoals mensen, auto’s en dieren kan herkennen. Kosten? 9999 dollar en vooralsnog alleen verkrijgbaar in Amerika. In die tussentijd kun je bij ons gewoon gebruik blijven maken van Homies. Zij beschermen jouw huis altijd. Of je er nu (even) bent of niet.